Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baruthane
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım aslıda uzun zamandır takip ediyorum ama üyelik açamaya uğraşmak istemiyordum açıkçası ve üşendim bugüne nasipmiş
ben de uzun süredir avokado yetiştirmeye çalışıyorum fakat o kadar denememe rağmen çimlendiremedim acaba neyde hata yapmış olabilirim lütfen cevaplayın ona göre yeni meyve alacağım mesajlarında neredeyse hepsini okudum ama sorunum hakkında hiçbir bilgi bulamadım
lütfen cevaplayın ona göre hatamı anlayıp yenisini çimlendirmeyi deneyeceğim yeniden hataya düşüp heba olmasını istemem.
|
Ben marketlerden aldığım avokado çekirdeklerinin hepsini çimlendirdim. Hepsi farklı zamanlarda .deneyimlerimi paylaşmak isterim. İlk çimlendirme için çekirdeği olduğu gibi 3 kürdan vasıtasıyla suda beklettim. Kaç ay sonra çatlayıp kök salmaya başladı hatırlamıyorum. Ama çok uzun sürdü. Daha sonra birkaç vidyo izledim. Çekirdeğin kabuğunu soyduğumuzda daha erken kök verdiğini gördüm ,denedim gerçekten de öyle oldu. 3. Ve en hızlı sonuç veren denemem ise çekirdeğin yine kabuğunu soyduktan sonra ortadan bir çizgisi var gibi ayrılacağı yerden , onu hafif çıtlattım ama tam ayırmadım. Bir hafta bile geçmeden kök verdi. Daha sonra fotoğraflarını paylaşabilirim. İlk 2 denemem Bafra'da bir bahçedeler şuan 1 yılı geçmiştir. Gittiğimde fotoğraflarını çekip paylaşırım. 1 tanesini kendi evimin önündeki bahçeye diktim. O da gayet sağlıklı durumda .meyve vermese bile payzaj için güzel yeşillik görüntüsü veriyor diye diktim. 1 tanesi balkonumda saksıda ,onu da bahçeye götürme niyetim var, diğerleri 5 tane suda çimleniyor. Ama ilerde meyve verir mi onu bilmiyorum. Sadece bu şekilde tohumdan yetişen avokado yaklaşık 5 yıl sonra meyve verir diye okudum . Gelişimlerini zamanla burada paylaşmak isterim. Araştırma yaptığımda genelde nasıl çimlendirilir diye paylaşımlar var , sonra ne olduğu konusunda bir bilgi yok malesef.