Konu: Bilenyum
View Single Post
Eski 21-11-2020, 09:26   #9
bilenyum
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2013
Karma Formlu Afrika Domatesi

Karma Formlu Afrika Domatesi

Adını bilmiyorum. Bana Afrika'dan babamın bir arkadaşı tarafından ulaştı ve dediğine göre o bölgenin atalık tohumlarından biri.
Domates için bu nedenle bir isim veremiyorum. İlginç bir durum ise bazen çeri gibi, bazen üzüm tanesi gibi, bazen de yumurtaya benzer farklı boyut ve görünümde domatesleri oluyor. Tohumlarını aldığım ürün üzüm taneli olan meyvelerden.

İlk yıl yetiştirmem olduğundan ve tam isteklerini karışlayamadığımdan yeterli ürün alamadım. Sırf tohum saflığının sürmesi adına sadece gerçekten dikkatli yetiştirebilecek 5 kişiye verebileceğim. Ona göre talep ediniz!!!

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Domates, Solanum lycopersicum
Tohum çeşit adı: Afrika Domatesi
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1. yılımız
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara
Tohumun kökeni: -
Tohumun geldiği yer:
Etkinlikte tohumu ilk dağıtan:
Dağıtılacak tohumun saflığı: -
Kullanılan gübreler: Yanmış hayvan gübresi.
Kullanılan ilaçlar: Yok
Hasat yıl ve ayı: 2020 Eylül
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Hasat süresi: Uzun
Büyüme alışkanlığı: 1 m aşmayan, orta sırık ve derli toplu, çatallanmayan bir tür.
Yaprak tipi: Normal
Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Kırmızımsı meyveleri olan, yaklaşık 3-5 cm civarında değişen ama kimi meyveleri orta boy diyebileceğimiz yumurta formunu alan meyvesi oluyor.

Bitki tipi ve gelişim durumu: Verimli bir çeşit aslında ama sadece 3 kök dikebildiğim için meyve alma oranım çok düştü. Kesinlikle sıcak ve killi toprak sevdiğini düşünüyorum.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Meyveleri biraz kalın kabuklu ve küçük boyuna rağmen benim yediğim en lezzetli çerilerden diyebilirim. Ne çok asidik ne de çok tatlı. Arada kalmış, orta sulu bir çeşit.

Bunlarda hasadımdan kareler:
Yumurta formu bu şekilde

Benim tohumlarını aldığım üzüm taneleri ise böyle ve lezzetli olanlar bunlardı:

Düzenleyen bilenyum : 25-11-2020 saat 23:16
bilenyum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön