View Single Post
Eski 17-11-2020, 12:56   #8
Mesut Temiz
Moderatör
 
Mesut Temiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 1,150
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi talebeyim Mesajı Göster
Çok teşekkür ederim benim için yeterince açıklayıcı oldu gerçekten,
Son kez, Annelerimizden gördüğümüz bazı bitki yetiştirirken kullanılan anekdotlar var.

Hastalanınca çeyrek aspirini suda eritip vermek,
Maden suyunun asidini şeker **** tuzda uçurup saksıya dökmek,
Kuru hamur mayasını suda ıslatıp saksıya dökmek,
v.b.

Bu konu hakkında hiç deneyimleriniz var mıdır?
Konuma katılım sağladığınız için ayrıca teşekkür ederim.

Not: Modeatör olduğunuzu gördüm, Konumun başlığını Kaynana dili ve ve topuzu hastalıkları olarak değiştirebilirseniz bu faydalı bilgilere erişim kolay olur diye düşünüyorum.
Aspirin bitkilerde kullanılıyor, ben de kullandım... Olumlu etkileri var bence de...
Saksı toprağına şeker ya da tuz içeren sıvılar dökmenizi önermem... Şeker istenmeyen bakterilerin çoğalmasına neden olabilir, tuz da (tuzlu ortamda yaşayan bazı bitkiler dışında) bitkiye zarar verir...
Hamur mayasıyla ilgili bir bilgim yok...

Bu başlık uygun aslında, çünkü diğer kaktüslerde de görülebilecek bir durum...

Ben teşekkür ederim, iyi ve huzurlu bir gün dilerim..

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön