Acı pul biberlik sivri biber
. Bitki türü: Sebze
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Kapalı
• Tohum kaç yıldır sizdedir:
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Çanakkale
Kösedere
. Tohumun geldiği yer: Çanakkale'de satışını yapan
bir köylü arkadaşın tarlasından aldım.
• Etkinlikte tohumu ilk dağıtan:
• Dağıtılacak tohumun saflığı: Oldukça doğal
• Kullanılan gübreler: Yanmış hayvan gübresi
• Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanılmadı.
. Ekim zamanı: Bahar dönemi
• Hasat yıl ve ayı: Temmuz'da aldığımda yeni döküyordu.
• Yetiştirme zorluğu derecesi:
• Bitki tipi ve gelişim durumu:
• Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Meyveleri ince ve çok
büyük değil, pul biber yapımı için uygun.
Not: Tohumu kendi yetiştirdiğim bitkiden almadım. Her yıl tarlasından kendim topladığım ve nasıl yetiştirdiğini bildiğim bir köylüden aldım.
Pul biberi acı saksılık biberden de bir miktar karıştırarak yaptım.
Biberler bahçede ipe dizilmiş halde kururken dip kısımdaki acısı uca doğru yoğunlaşarak yayılıyor. Ufalayıp süzgeçten geçirirken oldukça acı hissediliyor fakat kavanozda beklerken acılığı normal düzeye iniyor. Zenginliğinin içinde kalması adına özellikle robottan geçirmedim ve çekirdeklerini ayırmadım
Düzenleyen YeşimM : 13-11-2020 saat 17:43
|