Konu: Siyah incir
View Single Post
Eski 11-11-2020, 13:35   #295
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zgs garden Mesajı Göster
Ankara Beytepe de bizim komşunun yan bahçesinde bir siyah incir ağacı var meyvede veriyor hem de azımsanamayacak oranda. Komşuyla konuşup bir dalının üstündeki kabuğu sıyırıp, pet şişe içine doldurduğum toprakla sardım. İki ay sonra dalı budadım ve kökler vardı ancak pet şişeden çıkarırken kökleri kopardım

Seneye tekrar deneyeceğim. Türünü bilmiyorum, ev sahibi teyze de bilmiyor. Ancak Ankara da biraz ilgiyle incir yetiştirmek mümkün gibi gözüküyor.
Keşke acele etmeyip sonbaharda ağaç yapraklarını döktükten sonra kesip dikmiş olsaydınız. Dayanamayıp acele ediyoruz. Dinlenme döneminde almanız durumunda köklerin bir kısmı kopsa bile ilkbaharda büyümeye başlamaları daha kolay. Tüplü fidanlarda da bir yıllık beklediği zaman fidanın kökü büyüdüğü, toprak da sertleştiği için rahat bir şekilde dikim yapabilirsiniz. Aynı yıl dikilen tüplü fidanları dahi zamanı dışında toprak oturup sertleşmediği durumda toprağı dağılmakta, fidanı öldürme durumu söz konusu olabilir. Böyle bir durumda ben fidanın altını zarar vermeden açıp direk toprağa dikiyorum. Sonbaharda yapraklar döküldükten sonra istediğiniz yere kolay naklediliyor.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön