Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz
Bitkiniz aşırı susuz kalmış olabilir mi?
Stapelia variegata (veya güncel adıyla orbea variegata) bir çöl sukulenti olsa da uzun süre çok az su verildiğinde büzüştüklerini kendi bitkilerimden biliyorum... Susuzluk daha da uzun sürdüğünde bazı dallarını feda ederek kurutuyor... Yaşlı dalları da iki üç yılın sonunda normal olarak ölüyor, ancak sizde genç sürgünlerde de sorun olduğundan neden bu olmasa gerek..
Sorun bu değilse, ben olsam mantar/küf hastalıklarına önlem olarak 1/100 oranında oksijenli su çözeltisi hazırlayıp birkaç kez fısfısla bitkiye uygulardım...
Bunun dışında bakımı kolay bir bitkidir.. Bol güneş ışığı, yeterli sulama, kış soğuğundan koruma ve mantar/küf ve unlu bite karşı önlem aldığınızda iyi gelişen bir türdür... İsterseniz her ihtimale karşı birkaç çelik alarak bunları ayrıca köklendirip yedekleyebilirsiniz...
|
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Haftada bir kere suluyordum ancak su miktarını biraz arttırsam iyi olacak sanırım. Dediğiniz gibi iki çelik alarak birini ofisime birini de evdeki saksıya gömdüm. En azından yedeğim oldu. Bahsettiğiniz oksijenli su çözeltisini nasıl hazırlayabilirim?