Ürün resimleri:
http://www.agaclar.net/forum/attachm...0-uc-kocan.jpg
Tohum Türü: Mısır
Tohum çeşit adı: Kırmızı ve beyaz cin mısır.
Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıldır.
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bolu, Göynük.
Tohumun geldiği yer: Çorum.
Tohumu ilk paylaşan : Bilmiyorum. Ben Sn. Zekoş'tan almıştım.
Kullanılan gübreler: Keçi gübresi.
Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı.
Hasat yıl ve ayı: Eylül 2019. Bu senekileri geç ektiğim için henüz olgunlaşmadılar. Duruma göre bu senekilerden de gönderebilirim.
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay. Yalnızca sulamayı pek geciktirmemek gerek. Bu biraz da benim toprağımla alakalı. Sulama gecikince, ya meyve tutmuyor ya da seyrek dişli zayıf koçanlar oluşuyor.
Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Erken çiçekleneni diğerinden 10 gün kadar önce ekince birbirlerini tozlamıyorlar. Bu şekilde önlem alıyorum. Kırmızılar ile beyazları Sn. Zekoş da, ben de yan yana, aynı anda diktik, beraber çiçeklendiler, 2-3 nesildir bir bozulma gözlemlemedik.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Patlaması için uzun süre (6ay) kuruması gerekiyormuş. Kırmızı ve beyaz renkleriyle çok güzel görünüyorlar. Henüz tadına bakmak nasip olmasa da, garip bir şekilde çok seviyorum onları.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:"Dış kabuğu iyice sarardıktan sonra dalında ( kuşlardan dolayı biraz imkansız)ya da yere serilerek kurutulur. Patlatmak için de bir sene boyunca kuru ve nemsiz yerde saklanması gerekiyor. Kurutmak için oldukça ise yarayan bir diğer yöntem de koçandaki kabuklar 4 adet kalana kadar soyulur. En altta bir tabaka bırakmak şartıyla iki koçan birbirine bağlanıp ipe takılır. Bu yöntem biraz uğraştırıcı zahmetli ama kuruması ve patlaması garantili oluyor." (Bu açıklama Sn. Zekoş'tan alıntıdır.)