Konu: Halcur
View Single Post
Eski 26-10-2020, 07:46   #13
halcur
Ağaç Dostu
 
halcur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 606
12.Fahrenheit Blues Domates

Fahrenheit Blues Domates
Paket Sayısı: 26
(Domates ürün vermeye devam ediyor. Tohum sayısı artabilir.)
Fotoğraf ve bilgilerin çoğunluğu Sayın bahcedenn'den alıntıdır.
Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Domates, Solanum lycopersicum
Tohum çeşit adı: Fahrenheit Blues Domates
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana/Çukurova
Tohumun kökeni: Amerika Birleşik Devletleri
Tohumun geldiği yer: Ticari tohum
Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: bahcedenn
Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alınmadı.
Kullanılan gübreler: -
Kullanılan ilaçlar: -.
Hasat yıl ve ayı: 2020 Ağustos - Eylül
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Hasat süresi: Orta, fide dikiminden itibaren 70 gün civarı
Büyüme alışkanlığı: Sırık
Yaprak tipi: Kıvır kıvır oluyor. Ben hastalandı zannettim önce ama ürün konusunda sıkıntı olmadı.
Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: (Sn bahcedenn)Omuzları siyaha daha yakın mavimsi olan parlak koyu pembe renkli çeri meyveleri vardır. Salkımdaki meyve sayısı 8-16 arasında değişir.
Bitki tipi ve gelişim durumu: (Sn bahcedenn) Sırık bir çeşittir. Çok kuvvetli gelişen ve iyi askıya alınma yeteneği olan verimli bir çeşittir. Her çiçek meyve bağlıyor diyebilirim. Mümkün olduğu kadar yüksek sırığa ya da ipe sardırmaya gayret gösterin. Sürekli boy atma eğilimindedir. Bitkiler o kadar güzel ve sıradışı görünüyor ki, bu çeşidin yanından geçenlerin dikkatini hemen çekiyor ve ilk duyulan ses 'vay' oluyor. Yalnız hasatta dikkatli olun. Meyvelere alttan bakmayı deneyip kızaranları hasat edin.

Güneş ışığı ne kadar yoğun olursa Fahrenheit Blues'un maviliği / morluğu bir o kadar derinleşiyor.

(halcur) Ekimin sonlarına yaklaşıyoruz, sulamayı ve bakımı bırakalı çok oldu amayine de hala domates veriyor.

Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: (Sn bahcedenn) Çarpıcı derecede koyu antosiyanin pigmentasyonu olan normalden biraz daha iri olan çeri meyvelerin kimisi ise neredeyse tamamen mavimsi siyahtır. Lezzeti mükemmel olmasa da iyi diyebilirim. Asit oranı düşük tatlı tarafı daha ağır basan bir çeşittir. Bizim evde çocuklar tarafından çokça sevilen bir çeşit oldu.
(halcur) kabuğu biraz kalın geldi bana.

Çeşidin Hikayesi: (Sn bahcedenn) "Open Pollinated" (hibrid olmayan - açık tozlaşan, sürdürülebilir) güzel ve çok lezzetli domates çeşitlerinin ıslah edilmesinde uzmanlaşmış olan Tom Wagner tarafından ıslah edilmiş bir çeşittir.
Name:  Fahrenheit I.jpg
Views: 768
Size:  65.4 KB


Düzenleyen halcur : 01-11-2020 saat 13:24
halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön