Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi @alpha
Geçmiş olsun bende de var öçb kopuğu ve menisküs yırtığı 5 yıldır bu şekilde idare ediyorum. Ameliyat önerirmisiniz.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
|
Merhaba;
Çok teşekkür ederim, şöyle izah edeyim...
Öncelikle 50 yaş üzerinde ve aktif spor hayatınız yoksa oçb ameliyatını önermem. Dikkatli bir yaşam ve düzenli egzersizlerle dizi güçlü tutmanız yeterli olabilirdi. Fakat işin içine menisküs girerse iş yaşa bakmıyor, durum değişiyor.
Öçb ameliyatı basit görünen ama rehabilite süresi uzun olan bir operasyon. Yani eski sıhhatinize kavuşmanızda ameliyat %50 önemli ise, kalan %50 sizin disiplinli egzersizlerinize bakıyor. Aman ağrı oldu bu egzersizi yapamıyorum veya bugün kaytarayım derseniz iş kötüye gider.
Ben şuan iyiyim, ağrım sızım yok. Ama doğal olarak henüz koşma, zıplama, dizüstü oturma mümkün değil. Uzun yürüyüşlere başladım, sıkıntısız egzersizlerimi yapabiliyorum.
Öneri konusuna gelince, mr sonuçlarınızı inceleyecek iyi bir ortapedist buna karar verecektir. Bana sorarsanız ve doktorunuz önerirse yaşlılığınızı düşünerek kesinlikle ameliyat olun.
(not: bu operasyon çok daha fazla el alışkanlığı ve pratiklik istiyor, o yüzden kendinizi mümkün mertebe sürekli bu operasyonların gerçekleştiği bir devlet hastanesinin ekibine teslim edin)