View Single Post
Eski 22-10-2020, 16:14   #16
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gkapuska Mesajı Göster
Merhabalar ben Trakyanın batısından yazıyorum sizlere. Yunanistan sınır kapısı İPSALA yerim yüksekte 1 metrede kazsan kum çıkar kara toprak yok. en yakınımdaki kişi 130 metreden su çıkardı . Ben buraya bir şeyler ektim olmadı incir haricinde tutan olmadı. Kestane, Ceviz, Erik, Vişne bunlar hep kurudu.

Ben buraya şimdide ASMA deneyim diyorum .? Hangi cinsi denemeliyim , veyahut başka neler deneyebilirim 1 dönüm hobi bahçem var gelecekte dalından bir şeyler yiyebilmek istiyorum.

Ayrıca 100 yaşında meyve veren Ağlat ve Meşe Palamudu var bunlar ne aşısı yaparız.

okuduğunuz için
Teşekkür ederim
Hani sizin bir metre kazdığınız zaman kum çıkması olayı bizde de olsa belki iyi olurdu. Bizim arazi tamamen dağlık. Setler halinde bir miktar toprak tutmaya üzerinde birşeyler yetiştirmeye çalışıyoruz. Kurak yerlerde asma iyi bir seçim. Ancak dikeceğiniz asmaların anaçlarının amerikan asma anacı olmasına dikkat edin. Hazır alacağınız açık köklü asma anaçlarını kurak zamanda en az iki üç yıl sulamayı unutmayın. Tabi daha sonra da yılda iki üç defa su verebilirseniz veriminiz artar. Eskiden yağmur ve kar suları yıl içindeki periyotları ve miktarları sanırım daha fazla idi. En az 10 yıldır bu durum oldukça azaldı. Eğer sulama imkanım çok yok derseniz alacağınız aşılı asma fidanlarını büyük tüpler içinde dikip daha sonra sonbaharda kalıcı yerlerine nakledersiniz. İlk yıl büyük tüp içinde kök yapacağı, sonbaharda da kalıcı yerine nakledildiği için kış dönemini yerine alışacak daha az su ihtiyacı olacaktır. Bitkinin tutma ihtimali çoğalacaktır. Kurak yaz günlerinde de sulamasına dikkat edebilir büyümesini, şımarmasını sağlarsanız daha sonra su veremeseniz de ürün vermeye devam ederler.

Ahlat ağaçlarını beğendiğiniz türde armut türleri ile aşılarsınız.

Meşe için çok olmasa da kestane aşılayanlar var. Biz bu yıl 30 kafa meşe üzerine kestane aşıladık. Ancak iki tanesi tuttu. En iyi tutan da çok büyüdüğü için korumamıza rağmen aşı yerinden kırıldı. Tabi ağaçlar eski ağaçlar. Gelecek yıl yeniden aşılama çalışması yapacağız. Durgun göz aşısı zamanında aşılasak belki daha iyi olabilirdi. Meşe üstüne kestane aşılandığı zaman bir kısım meşeler kuruyabiliyormuş. Burada aşı yapıp tutturan ve ürün alan birinin söylediği.

Arazinizin bulunduğu yere göre su gelebilecek bir yer var ise kepçe ile kazdırıp gerekli güvenlik önlemleri alarak kışın su da biriktirebilirsiniz.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön