View Single Post
Eski 21-10-2020, 12:37   #50
rumble
Ağaçsever

rumble's Avatar

Giriş Tarihi: 09-10-2019
Biraz deneyimsizlik,biraz bilgi eksikliği nedeniyle çeşitli konularda bazı sorularım var

-Evin döşemesi ahşap oldu,keza korkuluklarıda biz ahşap yaptık,anladığım kadarı ile ahşabı korumak için çeşitli koruyucular kullanılıyor,döşeme ile korkulukların renk farkını gidermek için açık meşe bir koruyucu kullanıcağız ancak uygulama nasıl olmalı? Önce temizlik sonra kaba zımpara akabinde ince zımpara ve koruyucu sürme şeklinde mi aşama aşama gideceğim? Koruyucu bir kat yeterli mi ? Koruyucu sürdükten sonra vernik gerekiyormu? Eğer gerekiyorsa hangi cins?

-Ahşap döşeme içinde keza aynı uygulamayı yapmayı düşünüyoruz ancak sağlıklı yol konusunda bilgi eksikliğimiz var Döşemede aralıklar mevcut,bu aralıklardan aşağı toz vb inmekte ve zaman içinde araları kaba pislik kum vb ile dolacak,bu aralıkları nasıl doldurabiliriz?

Marangozlar köpük dediler ama bana saçma geldi,keza şiştiğini düşününce riskli bir uygulama gibi geldi,döşemenin altına bant çekerek toz talaş ile macun karışımı ile boşlukları doldurmak gibi bir seçenek daha gördüm ancak aralıkları nasıl en uygun şekilde doldururuz kararsız kaldık.

-Son olarak evin önünde tek katlı bir ev mevcut,bu evin sol duvarı ile yaklaşık 5 metre mesafede tam önümüzde yer alan yaşlı bir incir var ikisi arasındaki toprakta ise zaman ve yıllar içinde taş,moloz,dökülen incirler vb gibi bir nevi çöp kutusu gibi bir yer herhangi bir koku vb yok ancak kazdıkça naylon,şişe,taş,ilaç kutusu vb bilimum malzeme çıkıyor,bu bölge incir nedeni ile % 80 civarı sürekli gölgede kalmakta,evden aşağı doğru eğimli bir küçük bölge,bu bölgeye gölge seven ve çabuk yayılan bir bitki vb ile kapatmak istiyoruz,sukulent,akşam sefası vb gibi ancak uygun olan hangisidir bilmiyorum

rumble Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön