Ben Urfada yaşıyorum ve kaktüslerim yaz kış açık balkondalar. Kışın yağmur suları üzerlerine gelmesin diye biraz iç tarafa alıyorum. Sulamayı normal yapıyorum yani toprağı kuruyunca. Yaz kış böyle...
Bazı türler suyu daha çok seviyor mesela gymnocalicium türleri susuz kalınca yumuşamalar oluyor. Düzenli su verince ve gölgeye alınca hemen toparlanıyor.
Kışın sadece aşırı don olacağı zaman bir kaç günlüğüne geceleri içeri alıyorum. (mesela balkonda su kovası yarısına kadar su doluydu ve sabah kalktığımda suyun yarısı neredeyse 1 karış buz tutmuştu. aylardan sanırım ocak **** şubattı) onun haricinde sürekli dışardalar. Öğleden sonra güneşi alıyorlar. Tabi Urfa çok sıcak bir memleket olduğu için yazın Temmuz ve Ağustos aylarında üzerlerine tül perdeden çadır yapıp geriyorum. Aksi halde dikensiz olanlar yanabiliyor. Yazın sulamasını 2 günde bir yapıyorum. Zaten 2-3 saat sonra kupkuru oluyor toprak. (benim saksılar toprak saksı tabi çabuk kuruyor.) Siz de bulunduğunuz bölgeye göre ayarlamalar yapabilirsiniz. Ben deneme yanılma yoluyla huylarını öğrenim.
|