Bitki türü: teoride meyve sanırım
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Salatalık
Tohum çeşit adı: Uzun Sırık
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Balıkesir
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Sayın
Halcur geçen yıl
paylaşmıştı.
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: hibritleşme ihtimali var
Tohumu ilk paylaşan: Sayın Halcur sanırım
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Güvercin gübresi
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): salyangoz yemesin diye bit ilacı attım yoksa yiyor fideleri
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: İzolasyon uygulamadım
Hasat yıl ve ayı: 2020 yaz ayları
Bitki tipi ve gelişim durumu: Aşırı Asma ve sürgüncü bir tür. Mutlaka asmaya alınması gerek. Salatalıklar uzun ve çok az dikenli, meyve tadı 100 üzerinden 75-85 arası. Önümüzdeki yıl da yetiştireceklerim arasında var.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Uzun uzun meyveler
Yetiştirme özellikleri: Aşırı sıcaklarda meyve verimi düşüyor. sanırım en iyi bahardan yaza geçiş döneminde meyve veriyor.
Salatalıkta dalında meyve unutmamak lazım derlerdi eskiler yoksa bitki salatalık vermeyi keser tohuma kaçarmış. O yüzden en son tohumluk bırakıncaya kadar bütün meyveleri kopardım.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: viyolden toprağa almakta fayda var. son donlardan sonra toprağa geçirilmeli. ne kadar erken toprağa ekilirse verim o denli iyi olacakmış gibi bir his var içimde.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Gerek yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: suyu seviyor, tam güneş sevmiyor. mutlaka gübre verilmeli
İklim gereksinimleri: Her yerde yetişir sanırım.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: salatalıkların ve saplarının sararmasından sonra
Not: çok az tohum vardır isteyen sayısına göre tohum yollayacağım. Resimler Sayın Halcurdan alıntı.