Bitki türü: teoride meyve sanırım
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: kabak
Tohum çeşit adı: bilemiyorum
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Balıkesir
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Sayın
Şeftali çiçeği geçen yıl
paylaşmıştı.
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: hibritleşme ihtimali var
Tohumu ilk paylaşan: Bilinmiyor
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): gübre kullanmadım
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): salyangoz yemesin diye bit ilacı attım yoksa yiyor fideleri
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: İzolasyon uygulamadım
Hasat yıl ve ayı: 2020 Eylül
Bitki tipi ve gelişim durumu: Yayvan olmayan bir tür. bir bitkide 2 kabak olacak şekilde gelişim gösteriyor. çiçeklenmesi diğer yetişen kabaklardan önce oldu. gelecek yıl kesinlikle tekrar ekeceğim. Ektiğiniz kabak kol verip yayılmaya başladı ise ince kabuklu değildir. benim ektiğim 6 tohumdan 1 tanesi ince kabuklu çıktı.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: çekirdeklerin neredeyse kabuğu yok. yani kabuğunu soymadan yiyebilirsiniz.
Yetiştirme özellikleri: Tam güneş isteği var. İnce kabuk çekinik genle aktarıldığı için yetişen kabağın kalın kabuklu olma ihtimali de var.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Nisan başında direkt toprağa ekim yapılmalı. Viyolden toprağa geçirildiğinde oluşan şok bitki büyümesini kötü etkiliyor.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Gerek yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: suyu seviyor, tam güneş ihtiyacı var.
İklim gereksinimleri: Her yerde yetişir sanırım.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: kabak sapları sararınca
Not: Çekinik gen ile aktarılan özellik olduğu için en az 5-6 çekirdek ekmeniz tavsiyedir. Tohum sınırlı olduğu için 20 kişi civarı paylaşabilirim.