View Single Post
Eski 12-10-2020, 05:23   #195
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çırak09 Mesajı Göster
Herkese merhaba. Tarım işi ile ilgili hiçbir bilgi ve tecrübem olmamasına rağmen bir meyve bahçesi kiraladım. Japon eriği ve kayısı bahçesi. Tamamen acemiyim ve henüz bir danışman bulamadım. Siteyi ve forumu bir süredir takip ediyorum ve çok istifade ediyorum. Katkı sunanlara çok teşekkür ederim. Bahçedeki çoğu ağacımızda zamklanma ve kuruma söz konusu. Alt tarafa örnek fotoğraf koyuyorum. Ne yapmam gerektiği hakkında hiçbir fikrim yok. Lütfen yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkürler
Muhtemelen ağaçlarınızda birden çok sorun bulunmakta. Öncelikle kabuk yazıcı böceği tamamen ağaçları öldürmek üzere. Uygun ilaçları.kullanmanız gerekiyor. Bahar ayında veya gerekirse şimdilerde kuruyanları kökünden çıkarmak, ağaçları budamak gerekiyor. Kuruyan ağaçların dibinde kök dip kurdu çıkarsa diğer ağaçları da bu zararlıya karşı ilaçlarsınız. Çıkan kuru dalları bahçeden uzaklaştırıp yakmanız gerekiyor. Ağaçlara sonbaharda yüzde ikilik bordo bulamacı atmak, kışlık yağ kullanmak aklıma gelen öneriler. Ben de ilaç kullanmadığım için kuruyan erik ağaçlarım oldu. Budanan ağaçlar daha güçlü oluyor.
İlaçlama yaptıklarım kendini tamir etti ve toparlandılar. Sonbaharda gübreleme yaparsanız. Sulamasına da dikkat ederseniz ağaçlarınız atak yaparak güçlenirler.
Kolay gelsin.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön