Konu: Bilenyum
View Single Post
Eski 10-10-2020, 16:34   #5
bilenyum
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2013
Sungold Domates

Sungold Domates

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Domates, Solanum lycopersicum
Tohum çeşit adı: Sungold Select II Domates
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1. yılımız
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara
Tohumun kökeni: Almanya
Tohumun geldiği yer: Ticari tohum
Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: bahcedenn
Size nereden geldi: Sayın Saleri'den aldım.

Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alınmadı. Tek çeri türüm ve farklı bir parselde yetişti.
Kullanılan gübreler: Kompost
Kullanılan ilaçlar: -
Hasat yıl ve ayı: 2020 Ağustos
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Büyüme alışkanlığı: Kuvvetsiz, tek dal Sırık
Yaprak tipi: Normal
Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Parlak Turuncu, yuvarlak, çeri boy (çeri boyu kimisinde irileşirken, genel anlamda orta boylu, bazen minik çerileri var).
Bitki tipi ve gelişim durumu: Sırık bir çeşittir ama kuvvetsiz gelişir. Tek ince dal bir gövdede bolca ürün verir. İyi güneş gören yerlerde meyve gelişim hızı ve oranı fazla oluyor. Yarı gölge ekimimde oran neredeyse yarı yarıya düştü ve kızarma süresi uzadı. Anlık atıştırmalık, kahvaltı, salatalar, kısacası her haliyle tüketime uygun.

Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Tüm salkımlar aynı anda kızarmadığından elimde parça parça sungold domates oldu. Topluca oturup yiyemedik ama denk geldikçe atımlık kullandım. Lezzetini çeri domates için çok iyi buldum. Çok asitli olmayan, hafif sulu ve bol çekirdekli. Kabuğu nispeten ince. Genelde tükettiğim sarı tonajda domates lezzetleriyle aynı. Sarı ampul domates denemişseniz eğer tadı aynı. Çatlama pek gözlemlemedim. Aşırı turunculaştığında hafif ekşi tadı azalıyor. Seneye ekeceğim bir tür.

Çeşidin Hikayesi: Sungold F1 Hibrit olan çeşidin ıslah edilmiş sürdürülebilir versiyonudur. Reinhard Kraft tarafından ıslah edilmiştir.

Sadece 10 kişi ile paylaşabileceğim!

Bunlarda görseller:

bilenyum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön