Konu: bakidilek
View Single Post
Eski 07-10-2020, 21:39   #4
bakidilek
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-09-2015
Mor Reyhan

Bitki türü: Sebze

Bitki ömrü: Tek yıllık

Tohum Türü: Ballıbabagiller

Tohum çeşit adı: Ocimum basilicum

Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 2

Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Balıkesir

Tohumun kökeni (size nereden geldi): pazardan aldığım fideden çoğalttım

Dağıtılacak Tohumun Saflığı: bilgim yok

Tohumu ilk paylaşan: Bilinmiyor

Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): gübre kullanmadım

Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): İlaç kullanmadım

Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: İzolasyon uygulamadım

Hasat yıl ve ayı: bahardan son bahara kadar

Bitki tipi ve gelişim durumu: Bildiğiniz dağlar kızı reyhan. Benim gibi reyhan sevenler için pazara gelmeden daha önce reyhan yetiştirip tüketmek isteyenler yetiştirebilsin diye paylaşıyorum. mor yapraklı olan tür.

Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: mor yapraklı ama yaprakları çok büyük değil.

Yetiştirme özellikleri: aşırı gölge olmadıktan sonra her yerde yetişir. Aşırı sıcaklarda ful güneş sevmiyor.

Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: viyolün üstüne serpip düzenli sulayın ve son donlardan sonra toprağa alın.

Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Gerek yok

Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Dibinin nemli olmasını seviyor. güneşlenme miktarı artıkça çiçeğe durma ihtimali de artıyor. yani az gölgelik yerlerde yaprak sayısı daha fazla olabilir.

İklim gereksinimleri: Her yerde yetişir.

Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: son baharda çiçeklerin savmasıyla beraber tohum kapsülleri toplanır.

Düzenleyen bakidilek : 14-10-2020 saat 23:34
bakidilek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön