Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Ballıbabagiller
Tohum çeşit adı: Ocimum basilicum
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 2
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Balıkesir
Tohumun kökeni (size nereden geldi): pazardan aldığım fideden çoğalttım
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: bilgim yok
Tohumu ilk paylaşan: Bilinmiyor
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): gübre kullanmadım
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): İlaç kullanmadım
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: İzolasyon uygulamadım
Hasat yıl ve ayı: bahardan son bahara kadar
Bitki tipi ve gelişim durumu: Bildiğiniz dağlar kızı reyhan. Benim gibi reyhan sevenler için pazara gelmeden daha önce reyhan yetiştirip tüketmek isteyenler yetiştirebilsin diye paylaşıyorum. mor yapraklı olan tür.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: mor yapraklı ama yaprakları çok büyük değil.
Yetiştirme özellikleri: aşırı gölge olmadıktan sonra her yerde yetişir. Aşırı sıcaklarda ful güneş sevmiyor.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: viyolün üstüne serpip düzenli sulayın ve son donlardan sonra toprağa alın.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Gerek yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Dibinin nemli olmasını seviyor. güneşlenme miktarı artıkça çiçeğe durma ihtimali de artıyor. yani az gölgelik yerlerde yaprak sayısı daha fazla olabilir.
İklim gereksinimleri: Her yerde yetişir.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: son baharda çiçeklerin savmasıyla beraber tohum kapsülleri toplanır.