Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi köpük_bahçesi
Sayın güneydefne özellikle benim gibi acemiler için çok faydalı bir paylaşım.Patates böceği için hangisi kullanılabilir, doğal yollarla başa çıkamıyoruz.
|
Patates böceğinin erginleri kışlama için girdikleri toprak altında çapa **** sürümle imha edilmeli,baharda yaprak altlarına yumurta bıraktıkları dönemlerde grup halindeki yumurtalar toplanabilir,ergin dönemde bitki çevresindekiler yine toplanabilir....ayrıca kadife çiçeği,fesleğen gibi bitkilerin çevreye dikilmesi bir çok böceği kaçırır.
Ekim yaptığınız alanın büyüklüğünü,zarar şeklini,yaptığınız doğal mücadelelerden bahsetmemişsiniz ...ama yukarıdaki ilaçlardan hangisini kullanırdınız derseniz Neemazal derdim.Sonuçta patates böceği yaprak ve kısmen dalları yiyor Neemazal öldürücü özelliği var diğerleri daha çok kaçırıcı **** koruyucu diye düşünüyorum.
Her gün ekim alanınızı gezip bitkilerin sağlığına,yaprak altlarına,gelişim hızına bakarak en küçük terslikte müdahale etmek gerekiyor.Müdahalede bir gün bile geç kalınsa zarar boyutu büyür ve işin sonu kimyasal mücadeleye varır.
Organik ilaçlar çoğu zaman bıktırıcı,maliyetli ve kısmi çözümlerdir sonuç temiz gıda kaynağına ulaşmak ve sevdiklerimizle bunları paylaşmak ...