View Single Post
Eski 05-10-2020, 10:27   #162
Eomer07
Ağaç Dostu

Eomer07's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tanery Mesajı Göster
Çok teşekkürler cevap için. Benim bir düşüncem var. Araziyi önümüzdeki yıl alıp ağaçları dikip ondan iki üç yıl kadar sonra yerleşmeyi düşünüyorum. O sırada ev vs için para biriktirmek gerekiyor. Sorum şu. Araziyi alıp ağaçları dikip sulama sistemini uzaktan kontrol edilecek şekilde damlama sistemi kursam ve yılda bir kere çapa bakım budama vs için araziye gitsem herhangi bir sorun yaşarmıyım? Ben hemen yerlesemiyorum. Yerlesik düzene geçene kadar da ağaçlar bir kaç yaş büyümüş olur diye düşünüyorum ama siz bu konuda ne düşünürsünüz? Sorun çıkar mı sizce
Muhtemelen sorun çıkmaz. Yine de bahçeye göz kulak olup size haber verecek birisi olsa daha iyi. Avokadoda kırmızı örümcek sıkıntısı var. Zamanında ilaçlama yapılması iyi olur. Bir de besin eksikliği çekip yaprakları sararabiliyor. Bunlar ağaçların büyümesini yavaşlatabilecek durumlar. Büyümesini de takip etmek gerekli. Abuk sabuk dallanıp fidanı bir tarafa yatırabiliyor. Bunlar küçük problemler. Onun dışında avokadoda pek bir sorun çıkmıyor.

Eomer07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön