View Single Post
Eski 02-10-2020, 22:52   #178
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tropikalist Mesajı Göster
sayın doku_kültürcü ben neden tutturamadığımı hala anlayamadım ama iki etken olduğunu düşünüyorum ama emin değilim lütfen cevaplayın ilk olarak orkide türleri sanırım sabah güneşinden hoşlanırlarmış bizim ev sabah güneşini almıyor belki bu bir etken olmuş olabilir veya Kahramanmaraş'ın nem oranı düşük geliyor olabilir tabi başka etkenlerde olabilir ama emin değilim
Orkideler, güneşten hoşlanmazlar. Doğrudan gelen güneş ışığı bitkinin yapraklarını yakar. Vanilyayı pencere yakınına koyuyorsanız, pencereye güneşi kısmen kesecek beyaz renkte bir kağıt yapıştırın veya beyaz renkli bir perde ile engelleyin. Nem önemli nokta. Bitki yapraklarında kontrollü gözenekler bulunur Bunlara stoma denir. Doku kültürü koşullarında gelişen bitkilerin yapraklarında stoma sayısı dış ortamda gelişene göre oldukça düşüktür. Bitki yaprak yüzeyindeki (normale göre çok ince olan) mumsu tabaka üzerinden nem kaybeder. Kök sistemi bu nem kaybını geri kazandıracak derecede güçlü olmadığı için bitki pörsür. İleri durumda ise kurur. İkinci gönderdiğim bitkiler pişkinleşmişti. En azından uç kısma yakın 2-3 yaprak dış ortamda meydana gelmişti. Ama nemlendirmede başarılı olamamışsın gibi gözüküyor. Seneye, mart-nisan gibi bir kez daha gönderirim.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön