View Single Post
Eski 01-10-2020, 11:41   #172
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kalkuluskaktus Mesajı Göster
yazılanları okuyunca resmen şok oldum vanilya bitkisi ulaşılabilir bişeymiş.o koku için resmen çıldırıyorum vanilya çubuğu alınca saatlerce kokluyorum.yalancı vanilya çiçeğinin tohumumnu aldım ektim onun bakımına bakıyım derken buna denk geldim.allah aşkına elinde olan bana da versin ücreti neyse öderim..çiçeksiz hali bile güzelmiş aynı hoya gibi
Sayın Kalkuluskaktus,

Vanilya bitkisini dün Yurtiçi kargo ile gönderdim. Takip numarası verdiğiniz cep telefonu numarasına gelecektir. Bitkiler, doku kültürü ortamından çıktılar. Bazılarının kökleri yok denecek kadar zayıf. Bu nedenle bitkileri ıslak vermikulit-perlit veya orkide toprağına diktikten sonra fısfıs ile ıslatın ve üzerine şeffaf bir plastik torba geçirin. Torbaya 1-2 adet kurşun kalem kalınlığında delik delin. Her gün bitkileri fısfısla ıslatın. Diktiğiniz gün orkide gübresi ile gübreleyin ve ayda bir defa bunu tekrarlayın. Bir sonraki gübreleme öncesinde saksıdan 2-3 litre memba suyu geçirip saksı harcında bir önceki gübrelemeden kalan artıkları uzaklaştırın. Bu işlem köklerin yanmasını önler. Sulama işleminde mutlaka florür içermeyen memba suyu kullanın. Florür orkideler için ölümcüldür. Memba suyu şişesinin üzerindeki analiz raporuna bakın.

Kolay gelsin....

Düzenleyen Doku_Kültürcü : 01-10-2020 saat 11:42 Neden: düzeltme
Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön