View Single Post
Eski 25-09-2020, 07:24   #2696
Füreya
Ağaç Dostu
 
Füreya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2017
Şehir: Ordu
Mesajlar: 147
Tüm frezya severlere merhaba, frezyaların ekim-dikim zamanı yaklaşmış başlık yeniden canlanmış.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dumlupınar Mesajı Göster
Eylül ayında kültür frezya tohumlarından,1 su bardağı çapında ve yine 1 su bardağının yarısı derinliğindeki mini saksılarada soğan diker gibi ekim yapmıştım.
Sayın Dumlupınar, tohumları bu şekilde minik saksılara ekmeyi tavsiye eder misiniz? Eğer evet derseniz saksı başına kaç tohum ekmek uygun olur? Bilgi verirseniz çok sevinirim, bu yıl ben de tohumlarımı minik saksılara ekmek istiyorum.

Bir de torf-perlit oranını nasıl ayarlıyorsunuz? İlk defa perlit kullanacağım için bu konuda bir fikrim yok.

Son olarak ise Verve torfun mikro element katkılı olduğu belirtilmiş, bu markanın torfuna da gübre ilave etmeli miyiz? Eğer gübre ilave etmek gerekirse frezyalar için sıvı gübre mi daha iyi olur yoksa katı mı?

Füreya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön