View Single Post
Eski 15-09-2020, 21:16   #166
tropikalist
Ağaç Dostu

tropikalist's Avatar

Giriş Tarihi: 23-06-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Sayın tropikalist, Vanilya bitkisinin öldüğüne üzüldüm. Oysa ki, tutmuş bitkiydi (doku kültürü ortamından dış ortama geçireli bir yıldan fazla olmuştu).
Şu hataları yapmış olabilirsin:

1. Musluk suyu vermiş olabilirsin. Musluk suyunda ciddi miktarda kalsiyum ve magnezyum bileşikleri bulunur ve bunlar saksı harcında birikme yapar, bitkinin kökleri bu birikime dayanamaz ve ölür.
2. Gübre çözeltisini musluk suyu ile hazırlamış olabilirsin. Bu, fazladan iyon ilavesi anlamına gelir. Kökler, oluşan ozmotik basınca dayanamayabilir.
3. Gübreleme yaptıktan bir ay sonra ikinci gübreleme yapmadan önce saksı harcı içinden 2-3 litre memba suyu geçirip, saksı harcı içerisinde kalan gübre artıklarını uzaklaştırman gerekir. Bunu yapmadığın zaman biriken gübreden dolayı kökler ölür.
4. Memba suyu kullanmış olabilirsin ama etiketteki analiz raporuna bakmamış olabilirsin ve kullandığın su florür içeriyor olabilir. Orkide türleri florürden hiç hoşlanmaz, florür orkideleri öldürür.
Bunların hepsine de uydum aslında anlamadım ama bizim evde orkide yetiştiremiyorum bişey var yetişmiyor belki bu da ondan olmuş olabilir nasıl olsa Orkide türü ben bir kaç tane orkide denerim uygun yeri bulursam belki yine denerim

Gerçekten çok teşekkürler sayın doku kültürcü siz gerçek bir dostsunuz
Sizinle tanışmak benim için onurdur resmen

İyi akşamlar dilerim

tropikalist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön