Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eomer07
Tadlarına bakan herkes kıyas dahi olamıyacağını bilir.
Pitaya ve Dikenli incir tamamen farklı.
Pitayayı kötüleme çabasını anlamadım, tutmadı demek için kilolarca sunulmasına rağmen satılmıyor olması gerekmez mi
Hani nerede
Bazen kilolarca sunulmasına rağmen satılmadığı da oluyor ancak bu tutmadığı anlamına gelmiyor. Pitaya yetiştiren çiftçiler gerçekten iyi paralar kazanıyor.
Nedense bu Ejder inciri pek tutulmadı sanırım, ilk zamanlar biraz görünümü ve reklamıyla dikkat çekse de istenilen rağbeti göremedi.
Ancak Dikenli incir gibi bir meyve var ki, bunun kıymeti göz ardı ediliyor; cilt için enerji için önemli, dahası bir çok getirisi var. Hatta dünyanın çoğu bölgesinde yaygın enerji içeceğine muadil bir düzeyde üretimi ve satışının olması söz konusu, sporcuların olmazsa olmaz içeceği. Neden bizde bunun üzerine bir çalışma yok pek anlamış değilim.
Dikenli incir ile pitayanın kıyaslanması, salatalık ile kavunun kıyaslanması gibi saçma bir iddia olur. Pitaya, bilindiği gibi serada yetiştirilir. Açıkta dolu nedeniyle zarar görür ve verim düşer. Dikenli incir ise verimsiz kurak yerlerde kolaylıkla yetişir. Ne lezzet ne de yetiştirildiği yer olarak birbirlerinin rakibi değillerdir. Çiftçimiz ikisini de yetiştiriyor merakta kalmayın.
Eklenti 712350
Bazen böyle tezgahta kaldığı da oluyor.
|
İzmirde oturuyorum , hiç pazarda görmedim.
Macrocenter gibi marketlerde afaki fiyatla tane tane satılıyor .
Gelmeye devam ettiğine göre alıcısı var.
Boş muhabbet çene yorar misali, boş yazmak göz yorar ve hayatımızın kıymetli dakikalarını çalar. Kısa ve öz yazın ki okurken daralmayalım.
Selametle.