Güler Hanım nette iki gündür dolaşıyorum bende çıkan ot hakkında bilgi bulamadım, bir kaç resim var o kadar. Altta yazacaklarımdan sonra lüzum eder derseniz tek halde söker resmini eklerim.
Bu klasik bildiğimiz ayrık değil ama belki çim gibi o da bir ayrık çeşididir.
Bahçeye solucan gübresi-leonardit hariç gübre atmadım, üzerine de odun talaşı-cocopeat-kompost karışımı attım, önceki yıllardan kalan yabani tohumlar diye düşünüyorum.
Aslında yabani otun ne olduğundan ziyade sorun şimdi ne yapayım; siz neler yapmıştınız dört beş kez bozup tekrar baştan yaptım demiştiniz. Bu yıl böyle bırakayım desem seneye yabani otlar kurumuş olacak, geride seyrek te olsak çim kalırsa boşlukları mı doldursam. Yoksa şimdiden çapa makinesiyle gireyim sıfırdan ekeyim mi; bunu yaparsam aynı otlar muhtemelen ama çok daha az çıkacak diye düşünüyorum, veya çapaladığım için yeni tohumlar yüzeye çıkacağından yine en baştaki gibi mi olur..
Aşağıdaki resimdeki bölge geçen sene ilk ektiğim yer, burada şimdiki gibi olmasa da ot çoktu ve şimdi aşağıdaki gibi oldu. Boşluklara çim tohumu atıcam ancak şu anda basıldığı için uygun değil, küçük gözlü viyollere çim tohumlarını ekip buralara saç eker gibi diksem saçma mı olur.