View Single Post
Eski 05-10-2007, 01:51   #1081
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi deportivo Mesajı Göster
... çıkan çimin bazılarının boyu 10 cm , bazıları daha yeni çıkıyor.Çim biçme zamanını neye göre belirleyeceğim?
Yeni tesis edilen çimi çok yükseltmemelisiniz.12 cm kadar olunca kesiniz. İlk biçimi makimanın en yüksek ayarında yapınız. Bıçağın keskinliğini kontrol ediniz ve makinayı çok yavaş kullanınız.

Alıntı:
...
Bazı Web sitelerinde biçmeden önce ve sonra silindirlenmesi iyi olur deniliyor , siz buna katılıyormusunuz?...
Silindirleme işlemini çimin biçiminden sonra yapınız. Yeni çimde kullanacağınız silindirin ağırlığı 50 kg civarı olsun. Olgun bir çimde 100-150 kg silindir çekebilirsiniz. Bu işlem kardeşlenmeyi teşvik edecektir.

Alıntı:
...
Malumunuz ; çimlerin arasında yabani otlar ( çoğunlukla geniş yapraklı )
belirdi , bunları mekanik yöntemlemi yoksa ot ilacı ile mi temizleyebilirim? Yanlız belirtmeliyimki ; mekanik yöntem beni biraz zorlayacak gibi görünüyor...
Geniş yapraklı otları öldürmek için seçici ot ilaçları mevcut. Ama ben yine de bunu ilk 2 biçimden sonraya bırakmanızı öneririm. Yeni çimde ben şahsen, mekanik mücadele yaptırıyorum. Tek yıllık yeni çıkan otlar zaten bu biçimle yok olacaklar (örneğin semizotu)

Alıntı:
...
Organik çim gübresi kullanmak istiyorum. Ne zaman kullanabilirim?
...
İlk biçimden sonra fosforlu bir gübre veriniz ki, kök yapısı güçlensin. Daha sonra ay sonu çim gübrenizi verirsiniz. Ne marka gübre vermeyi düşünüyorsunuz?

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön