Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi deportivo
... çıkan çimin bazılarının boyu 10 cm , bazıları daha yeni çıkıyor.Çim biçme zamanını neye göre belirleyeceğim?
|
Yeni tesis edilen çimi çok yükseltmemelisiniz.12 cm kadar olunca kesiniz. İlk biçimi makimanın en yüksek ayarında yapınız. Bıçağın keskinliğini kontrol ediniz ve makinayı çok yavaş kullanınız.
Alıntı:
...
Bazı Web sitelerinde biçmeden önce ve sonra silindirlenmesi iyi olur deniliyor , siz buna katılıyormusunuz?...
|
Silindirleme işlemini çimin biçiminden sonra yapınız. Yeni çimde kullanacağınız silindirin ağırlığı 50 kg civarı olsun. Olgun bir çimde 100-150 kg silindir çekebilirsiniz. Bu işlem kardeşlenmeyi teşvik edecektir.
Alıntı:
...
Malumunuz ; çimlerin arasında yabani otlar ( çoğunlukla geniş yapraklı )
belirdi , bunları mekanik yöntemlemi yoksa ot ilacı ile mi temizleyebilirim? Yanlız belirtmeliyimki ; mekanik yöntem beni biraz zorlayacak gibi görünüyor...
|
Geniş yapraklı otları öldürmek için seçici ot ilaçları mevcut. Ama ben yine de bunu ilk 2 biçimden sonraya bırakmanızı öneririm. Yeni çimde ben şahsen, mekanik mücadele yaptırıyorum. Tek yıllık yeni çıkan otlar zaten bu biçimle yok olacaklar (örneğin semizotu)
Alıntı:
...
Organik çim gübresi kullanmak istiyorum. Ne zaman kullanabilirim?
...
|
İlk biçimden sonra fosforlu bir gübre veriniz ki, kök yapısı güçlensin. Daha sonra ay sonu çim gübrenizi verirsiniz. Ne marka gübre vermeyi düşünüyorsunuz?