Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musk
Merhabalar,
Stephanotis ile ilgili deneyimlerimi paylaşmak isterim. Yaklaşık olarak 5-6 yıldır bu bitki bende mevcut. Geçen sene sanırım mayıs ayları ortasında ana bitkiden (Resim1) 9 adet çelik aldım. Çelikleri aldığımda bitki henüz büyüme devresine girmemişti. Yani, yarı odunlaşmış dallardan bir çift yaprak şeklinde bir arkadaki yaprak üstünden keserek aldım. (Dikkat! hiç birinde uç yoktu) Kök hormonu sürerek hepsini irice bir saksıya çelikledim. 1 ay gibi bir sürede yeni yapraklar sürmeye başladı 3-4 yaprak daha verdikten sonra hepsini tek tek ayrı saksılara aldım tabi toprağı dağıtmadan. 1. resimde altta aldığım çeliğin bir tanesi saksıda gözükmekte. Ben stephanotisleri her kış sonbaharda kapalı terasa alırım. Mayıs ayı gibi havalar ısındığında bahçeye indiririm. bütün yaz bahçede yarı gölgede kalırlar, hemen hemen her günde sularım. Kışın 15 de bir gibi hafif sulama ile 2-3 yaprak kadar boy verdiler. Yeni çelikleri ilk baharda hepsini bahçeye alıp telledim. Uzadılar ve şu an çiçek açmaya hazırlanıyorlar. (Resim 2 ve 3)
Umarım çelik almak isteyenlere bir faydası olur.
|
Merhaba, cicekleriniz muthis gozukuyor elinize saglik. Izmir'de aksam gunes alan siklikla ruzgarli balkondaki yaseminin resmini onceden paylasmistim. Kisin cok ruzgarli olabiliyor ama balkon biraz korunakli, yinede acik balkon. Kisi burada gecirmesi sorun olur mu sizce? Etrafta bahcelerde ayni tur yasemini goruyorum ama genelde kuytu bolgelerde bu sebeple emin olamadim kisa dogru ne yapmam gerektigi konusunda.