Garlic Chives (Sarımsak Otu) Tohumu
Kolayca bir saksıda dahi yetiştirebileceğiniz, Garlic Chives Sarımsak Otu, hem tüm yemeklerinizde pişmiş olarak, hem de salatalarınıza tat katmak için yetiştirebileceğiniz bir yeşilliktir. Aromalı sarımsak tadı, zümrüt yeşili yaprakları sağlık deposudur.Sadece kendinizi salatalarla da sınırlamayın elbette, Garlic Chives Sarımsak otunu lezzet katmak istediğiniz omletlerde baharat olarak kullanabilirsiniz. Kolayca havadar bir yerde sererek ya da asarak kurutabileceğiniz Garlic Chives Sarımsak otunu, elinizde ufalayarak tozunu çeşni olarak denemeyi de unutmayın.Taze soğan doğrar gibi doğradığınız, yeşil yaprakları evde ekmek yapımında ya da mayonez ve süzme yoğurtla karıştırarak sos yapımında da kullanabilirsiniz. tohumlardan yetiştireceğiniz sebzeleri, marketten aldığınız, sera üretimi, ilaçlı ve kimyasal gübrelemeyle yetiştirilmiş sebzelerle karşılaştırmayın. Sadece siz yetiştirdiğiniz için değil, ama doğal yollarla, toprakta yetiştireceğiniz için lezzeti tam, sağlıklı ve bereketli olacaklardır.
Garlic Chives (Sarımsak Otu)
Tohum ekimi
Yılın 12 ayı ekimini yapabilir, salatada kullanmak için yıl boyu, pencere önünde yetiştirebilirsiniz.
Nasıl çimlendirilir ?
Bahar başında iç mekânda, Bahar sonunda dış mekâna doğrudan ekim yapabilirsiniz. Nemli çimlendirme torfuna, yarım cm derine ekim yapın. Çimlenme 15-20 °C ‘de 7-10 günde gerçekleşecektir. Yetiştirme toprağı hafif asidik, organik maddece zengin olmalıdır. Dış mekâna son donlar geçtikten sonra taşıyın. Her fide arasına 10 cm mesafe bırakabilirsiniz. Bitkinin gelişmesine izin verin zira çok yıllık olup her yıl yeniden sürecektir. Yeterince gelişmiş bitkinin taze sürgünlerinden makas yardımıyla hasat yapabilirsiniz
Bakımı ve diğer bilgiler
Yaprak yeşillik tohumları, defalarca hasat yapabilmeniz için üretilmişlerdir. Makas yardımıyla keserek topladığınız yeşillikler, kestiğiniz yerden sürerek, defalarca hasat yapmanıza olanak tanır.
Nerede yetiştirilir ?
Saksıda yetiştirmeye uygundur.
https://www.tuanadogalyasam.com/urun...sak-otu-tohumu