Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arslanereli
Merhaba.
Maydanoz, ve kızartmalık kabak ektim kış dönemi yeşil soğan ve maydanoz ekecegim bunlar toprakta.
Topraksız tarım özellikle de Akansu kültüründe çok hızlı değişim oluyor. Olumlu yönde de olumsuz yönde de. Özellikle yaz üretimlerinde iki günde her şey altüst olabiliyor. Ayrıca yaz döneminde ürün yetistirmek ciddi sıkıntı. Sadece golgelikle filan olmuyor. Besin ne işi ışık şiddeti her şey çok hızlı değişim yaşıyor bu da sizi her an diken üstünde tutuyor.
Toprak daha stabil daha uğraştırıcı daha maliyetli ama bütün bu olumsuzluklara rağmen toprak daha yavaş değişim gösteriyor. Sizin bir nevi sigortanız oluyor.
Göbek marul sonvaha kış ve ilkbahar döneminde hiçbir sorun yok. Bütün sıkıntı yaz döneminde Mayıs 15 den eylul başına kadar. Bu üç aylık zamanda da tüm yıllık üretimin yarısı gerçekleşiyor.
|
Merhaba Arslan Bey,
Sanirim probleminiz sera sogutma. Ben bunun uzerinde ne yapilabilinir diye arastirdigimda evaporative wall youtube aciklamali yapimlar yararlari vs mevcut. Boyle bir secenek dusundunuz mu? Gideri kullanim maliyetlerini bilmiyorum. Kolay gelsin, hayirli isler.