Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi
5 cm çıkıntı yapıp, kolon ve kirişleri yalıtmak doğru çözüm. Taşyünü olması zorunlu değil. XPS daha doğru. Sudan etkilenmiyor. Sıvada çatlak vb olabilir. O durumda xps özelliklerini kaybetmiyor. XPS üzerine file ve mantolamada kullanılan sıva (Seramik yapıştırıcı da olabilir) ince olarak uygulandıktan sonra kara sıva ile dış sıvanızı yapabilirsiniz. (XPS üzerindeki file gazbetonun üzerine 10 cm den fazla olarak binmeli ki çatlamasın. Ben 20 cm yapmıştım.)
Eklenti 711754
Sandöviç duvar denilen iki duvar arasına yalıtım kuramsal olarak doğru. Depremde ince duvarın dağılması kolay. Bu nedenle kalın gazbeton kullanmanızı öneririm. Kalınlık ısıtma giderinden tasarruf olarak geri dönecektir. (Akdeniz ikliminde 30 cm gazbeton+döşemeden ısıtma uygulaması: Bu kış 170 m² dubleks daireleri olan iki tanıdığım, en soğuk ayda, 1400 ve 1750 tl ödediler. 100+100 m² iki daire için 400 tl ödedik. Isı pompasının elektrik parası) Açık renk dış boya kaydı ile yazın soğutma gideri de düşüyor. Bursa için 30 cm den düşük kalınlık yetersiz gelir düşüncesindeyim. Kalınlık malzeme giderini arttırıyor, işçilik sabit.
Tavan yalıtımına gerek kalmıyor. Şap altına XPS döşeyerek yalıtım yapılıyor. Risksiz. Taşyünü yalıtım da üreten ünlü markaya bakın. Yük taşıma özelliği olan xps üretiyor. Şap altına rahatlıkla kullanabilirsiniz. Aynı şekilde çatı arasına da yalıtım yapabilirsiniz. İç sıvayı alçı sıva yapmak ek maliyet getirmiyor. İç sıva maliyet hesaplarken ek olarak alınan çimento giderlerini de eklemek gerek.
Kolaylıklar.
|
Sayın Portakal Rengi ,
Isı pompası mı kullanıyorsunuz?
Kullanıyorsanız bu konu hakkında bilgi verdiğiniz bir sayfa var mı?
Isınmanın lpg ile yapıldıgı bir bölgeye turizm tesisi kurmayı dusunuyoruz açıkcası ilk hedefim ısı pompası sistemi ile ısıtma sağlamaktı fakat türkiyede uygulaması oldukça az , sizin bu konuda tecrübeniz varsa yararlanmak isteriz.