Hamdolsun 43. sayfanın sonuna gelebildim. Ve artık üye olup bu kadar yıl boyunca bu kadar emek veren insanlara teşekkür etmeyi bir borç bildim.
Tarım gibi insanoğlu için vazgeçilmez bir sektörde vazgeçilmez bir ürün olabilecek kaolini yurdum çiftçisine tanıtan, yaygınlaşması için emek veren başta Sn. Meyvelitepe ve ismini burada zikretmekle bitiremeyeceğim birçok değerli insana teşekkür ederim.
Es geçtiğim hiçbir husus kalmaması adına konuyu sonuna kadar ilgiyle okudum. Tartışmaların yıpratıcılığına rağmen takibini bırakmayarak kaolinin 'ele ayağa' düşmemesi ve yine kendi tabirinizle, zehir lobisinin eline koz vermemek adına verdiğiniz emekler için ayrıca teşekkürler Sn. Meyvelitepe.
Yalova'da içinde Zeytin ağaçları olan hobi bahçemizde zaman geçirmekteyim. Kendi kaolin deneyimim şu an için emekleme seviyesinde. Yazıların sonuna gelince, bu kadar okumanın faydası olarak şu an için aklıma takılan bir husus yok. İcraat noktasında -şimdi ne olduğunu tam anladığım- yanlış bir ürün ile deneme yapma olanağı buldum yaklaşık 2 hafta önce.
Pülverizatör olarak elektrikli 16 lt'lik sırt pompası kullandım. 70 lt'lik bir bidon içerisinde %5'lik bir solüsyona organik silikon eklentisi ile uygulama yaptım. Kaolin, önerilen karıştırma yöntemini kullanmama rağmen bidon dibinde tortulaştı, sırt pompasının en küçük ağızlı ucunu tıkadı, daha büyük bir uç ile düşük verimde çalışmayı tamamlayabildim.
İkinci denemeyi önümüzdeki hafta yapmayı planlıyorum, eldeki kaolini ikinci denemede tüketip zeytin sineği başgöstermeden önerilen ürünlerden temin etmeye çalışacağım.
|