View Single Post
Eski 17-07-2020, 07:03   #1078
ikiy
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-05-2020
Serdar bey cevabiniz icin tesekkur ederim. 3 kisinin zor kaldirdigi bir silindirle uzerinden gecildi, yaklasik 1 hafta boyunca sabah aksam bolca suladim “diyemem” ama suladim. Yani oyle ayakla basilmiyacak kadar balcik gibi oluncaya kadar sulamadim. Ama elimden geldigince nemli tutmaya calistim.
Dun aksam uzeri 7 gibi firma yetkilileri geldi, bazi yerlerde topragin altini eseledi , nemi guzel ama bazi yerlerde kuru cikti. Kuru cikan yerler genelde kellesmis olan yerler. Onlar gittikten sonra cimleri 2 nr ile bictim. 2 gun sulayin, 3. gun 1 nr ile bicin dedi ve yaz boyu 1nr da devam edin dedi. Biraz golge olan yerler var, yani agaclardan dolayi gunes pek gormeyen yerler var, o bolumler size hep sorun yaratacak denmisti ama biz hevesle yaptirdigimiz icin cok kulak asmamistim acikcasi. Firmaya bu bosluklar nasil olucak, yeniden dolarmi, cikarmi vs gibi sorular sordum. Firmanin soyledigi bir sey daha vardi dun; bermudalar arsizdir o yuzden aralarda olan lolyumlar sicaktan olmus ama bizim burda yapmamiz gereken, cim boyunu kisa tutup bermudalari yayginlastitmak dedi.
Birde dun bicim yaptiktan sonra sulama yaparken otlarin icinde kucuk sinek gibi hayvanlarin cekirge gibi zipladigini gordum, herhalde kelebek olusuyor ama emin degilim. Bazen esimle mutfakta otururken beyaz beyaz 1-2 kelebek geciyordu cam onunden hosumuza gidiyordu �� ama herhalde cimin yuzunden olusuyor herhalde emin degilim. Dune gore bu sekilde durumlari

Not: Elimde 3 kg yakin 3 lu karisim tohum vardi. Soylemeyi unuttum, herhalde 3-4 gun oldu onlarida serpistirdim. Faydasi olurmu bilemiyorum yani havalar sicak diye tohumlarin patlamalari kolay olur diye dusundum.

ikiy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön