Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler
(mesajı yazdım yazdım neredeyse sonuna gelmiştim ki elektrikler gidince mesaj da gönderemeden gitti)
Sayın ikiy, linkleri açtığımda gördüğüm manzara pek hoş değildi. Gerçi rulo çim hakkında pek bilgim yok.
"ezilmiş gibi olan yerlerlerdeki çimler elimde kalıyor diye yazmışsınız" bu durumda köklerden ayrılmış demektir. Toprak soğuk ve nemli dediğinize göre mantarî bir hastalık da yok, mantari hastalıklarda toprak sıcak olur.
Yöreniz sıcak iklim üstelik de 3x15 gübre de verilmiş bu durumda bol bol sulamanız gerekir.
Çim ekim zamanı değil desem de tohumdan ekim yapılmamış, rulo çim her zaman döşenebilir.
4.linkteki fotoğrafta kenar kısımlar yeşil orta kısımlar yanmış gibi duruyor, bu durumda bazı tohumlar dayanamamış gibi. Lolium perenne ince dokulu çimdir, Bermuda çimi uygun olabilir ama lolium ne kadar doğru tam bilemiyorum.
Sizi tam manası ile aydınlatamadım ama rulo çimi kime döşettiyseniz bence kendikeri ile görüşün, gelip çimin durumunu incelesinler.
|
Firma ile irtibata gectim, birkac gun bolca sulayin, 3-4 gun sonra biz ugrayip yerinde bakalim dedi. Bana da sanki cok sulamadan gibi geliyor ama, anlam veremiyorum iste. Dedigim gibi hersey cok guzel giderken bir anda 2. bicimden sonra belli etmeye baslamisti. 3. bicimden sonraise tam bir felakete donustu. Cim makinasi ufak capli bir makina black&decker in yani makinayi alali cok olmadi. Cim duzenlemesi ile beraber almistim yani ortalama 2-3 ay olmustu. Hatta lolyum ektigimde hastalikmi bulasti bicagina vs diye dusunmedim degil. Yarin birgun gelip bakicaklar. Kurtarma sansi varmi onuda bilmiyorum. Sabah aksam da suluyorum, yeterli olmasa bile devamli nemli tutmaya calisiyorum
Verdigim paradan cok emegime uzuluyorum.
Isin garibi, firmaya gittigimde cakillarin uzerine sermisler cimi, firma yetkilisi hic sulamadik yani arada su degerse degiyor, uzerinde yuruyen insanin haddi hesabi yok dedi, yinede cimler gur ve soluk duruyordu, ben ozen gostermeme ragmen nasil boyle oldu anlamadim....