View Single Post
Eski 07-07-2020, 23:11   #60
hosseda
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Bu gün klozet bakmaya çarşıya gittim. Yüzde doksan klozette arkalar boş, tamamen kapalı sadece alttan bağlantısı olan kaliteli üretim neredeyse kalmamış. Bir kaç markada rastlayabildim. Çare yok kapalı olanlardan bir tanesini alacağım hafta sonu köye giderken.

Fare haberi iki gündür yok. Tesisatçı bu gün klozeti söküp götürecekti. Fotoğraf çek hasar yerini göreyim demeyi unuttum ama bu gün çarşıda gözle yakından arkaları açık olanları inceleyince riskin büyüklüğünü kolayca anladım. Duvara sıfır yapılacak montaj ile ancak tehlike giderilebilir ama o zamanda en ufak arızada klozetin komple sökülme derdi oluyor o sebepten el sığacak kadar boşluk bırakılarak montaj yapılıyor sanırım...

İnşaat safhasında rogar yapımı ve bağlantılara ait fotoğraflar çekmişim onları inceledim yaşadığım olayı anlamak çok zor...Kanalizasyon künkleri zeminden bir adam boyu aşağıda, ona bağlantısı yapılan yüzlük boru en az bir metre. Nasıl tırmanır bu boruya anlamak mümkün değil. Rogar gövdesi betondan yapıldı kapağı da demirli beton tek ihtimal kalıyor rogar ile ev arasındaki pimaş boruda delik açarak girdi sisteme...Kapalı kapıya yaptığı hücumu gözümle gördüğüm için her şeyi yapabilir bu lağım fareleri diyorum. Eve girebilme meselesine son vereyim onu da mutlaka çözeceğim. Araya takılan çekvalfler yüz tl. mertebesinde aletler bir tane alıp en kısa zamanda tüm sistemi açığa çıkararak hem olayı çözmek hemde araya çekvalf taktırmam gerekecek.

Bu tehlikeden önceden haberim olsaydı böyle boş davranmazdım. Eğer bir kaç hafta eve gidemeseydim yuva tamamlanacak aile genişleyecekti gel de o zaman çık işin içinden. Ben ki evi haşereden koruyayım diye ahşap zemin ile tecrit mantarları altına komple kireç tozu yaydırdım zamanında.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön