View Single Post
Eski 07-07-2020, 08:20   #140
uygarb
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-07-2015
Şehir: ankara
Mesajlar: 59
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Orkide tohumlarının dolu-boş olduğunu anlamak için mikroskop altında incelemek gerekir. Mikroskop yoksa, bilgisayar tarayıcısı ile de yapabilirsiniz. Tarayıcıyı en yüksek çözünürlüğe ayarlayın. Toz tohumdan bir miktar tarayıcı camına dökün ve taratın. Çok büyük olasılıkla hibrittir. Bir çiçek 1,5-2 milyon tohum yapar. Hassas terazi (30-40TL), cep tipi pH metre (100TL), aktif kömür (15TL), 18-18-18 suda çözünen kompoze gübre (10TL) https://urun.n11.com/bilim-ve-teknik...SABEgJ74vD_BwE
Jelleştirici (agar) 52TL, Pharmax Canvit Aminosol Vitamin Ve Aminoasit Solüsyonu alınır (vitamin ve aminoasit desteği için) https://www.hepsiburada.com/pharmax-...m-HB000004Z05H
Benzin istasyonundan akü suyu (saf su).
Teraziyle 500mg kompoze gübre tartılır. Cam bir kavanoz içerisine konur. Üzerine 20 gram şeker tartılır ve kompoze gübreye ilave edilir. vitamin ve aminoasit solüsyonunda 10ml enjektörle çekilir ve karışıma ilave edilir. Karışıma 1 litreye tamamlanacak şekilde saf su ilave edilir. hepsi çözününceye kadar iyice karıştırılır. pH metre ile pH değeri 5,6 yapılır. Bunun için kalibre edilmiş pH metrenin elektrod kısmı çözelti içerisine sokulur. Değer okunur. Eğer değer 7'nin üzerindeyse limon asidi veya sirke ilave edilir. Eğer 5,6'nın çok altındaysa (5 gibi) bu sfer içme sodası ileve edilir ve 5,6'ya gelmesi sağlanır. Sonra, karışımın içerisine 2 gram aktif kömür ilave edilir. Aktif kömür çözünmez ama sıvı içerisinde süspansiyon (asıltı) halde kalır, bir kısmıda çöker. En son, karışım içerisine 5,4 gram agar ilave edilir. Mutfakta mikro dalga fırın varsa karışım fırın içerisine konur, çalıştırılır. 3-5 dakikada bir kapağı açılır ve bir kaşıkla karıştırılır. Karışım kaynamaya başladığında mikrodalga fırından çıkartılır. Mikrodalga fırın yoksa, hazırlanan çözelti kabıyla birlikte düdüklü tencere içerisine konur (tencerenin tabanına değmemesi için 5-6 tane metal kavanoz kapağı tencere dibine yerleştirilir ve kap bunların üzerine konur). Cam kavanoz içerisinde tencereye konmuşsa, tencere dibine doğrudan temas, sıcaklığın dengesiz yayılması nedeniyle kavanozun çatlamasına neden olur. Düdüklü tenceye su ilave edilir ve kapağı kapatılır. Ocak açılır, tencerenin buhar çıkışından sonra düdük mandalı indirilir. ve fışlama sesi beklenir. Fışlama duyulduktan sonra 15 dakika bu şekilde tencere ısıtılır. 15 dakika sonunda, tencere ocaktan indirilir ve buhar basıncının düşmesi beklenir. Kapak açılır, kavanozun içerisine bir kaşık daldırılır ve iyice karıştırılır. Mutfak eldiveniyle kavanoz tencereden çıkartılır (dikkat haşlanmayın!!!!!). Mutfak eldiveniyle kavanoz tutularak daha önceden ayarladığınız daha küçük kavanozlara paylaştırılır. Kavanozların kapakları sıcakken kapatılır. Tekrar düdüklü tencere içerisine yerleştirilir (tabana kavanoz kapağı döşemeyi unutmayın, kavanozlar kırılmasın). Düdüklü tencere içerisine kaynar durumda 3 bardak su dökülür. Tencerenin kapağı kapatılır. Yukarıdaki işlemler yapılır. Bu sefer 25 dakika pişirilir. Süre sonunda tencere ocaktan alınır ve soğuması için bekletilir. Sonrası için : https://www.youtube.com/watch?v=3EBH8SZVOpI

Hocam sizde bana satabileceğiniz fazladan orkide tohumu var mıdır ?

uygarb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön