Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi danışman_32
sn nesli uğur böceği yararlı böceklerdir. Larvaları ve erginleri yaprak bitlerini ve koşnilleri büyük sayıda yediklerinden biyolojik mücadelede kullanılır. Birkaç türü larva iken yaprak biti, ergin iken öncelikle mantar yerler.
kendi arşivimden bu canlının saldırdığı zararlılarıda fotoğrafını ekliyorum
|
Önceki mesajlarınızda sürekli çok tehlikeli kimyasal zehir ve ilaçlar önerdiniz. Uğur böceklerinin bu kadar fotoğrafını nerede çektiniz acaba? Herhalde sizin müdahale etmediğiniz bir bahçede olmalı.
Uzun süredir foruma girmemişsiniz ama belki bir gün girer de bu mesajı okursunuz. Sitemim kesinlikle şahsınıza değil, ülkemizdeki kontrolsüz tarım politikalarınadır.
Domates hastalık ve zararlılarını iyice anlayabilmek ve özellikle doğal tarıma uygun çözümleri bulabilmek için bu başlığı baştan itibaren taramaya başladım.
Bir yandan bir kaç üye canla başla doğal ve organik ilaçlar ve çözümler önermeye çalışırken, bir anda bir üye (değişik zamanlarda değişik kişiler) çoğunlukla da üst üste sorulara cevap vermeye başlıyor ve bir bakıyorsunuz doğal tarımdan tamamen uzak, bazen insan sağlığı için de çok tehlikeli olduğu kanıtlanmış veya düşünülen ilaçları öneriyor.
(Agaclar.net'in doğal tarım
vb amaca adanmamış olduğunu genel durumdan fark ediyorum... Böyle bir iddiam yok.)
Çoğu amatör balkon veya küçük bahçe sahibi insanın amacı, zevki, uğraşısı, heyecanı evinde sağlıklı 1-2 şey yetiştirip yemek. Mesajları, yakınmaları, yardım isteklerini okurken 10 sene önceki halimi görüyorum.
Birden bir bakıyoruz. Öneri geliyor. Şu şu ilacı atın, şunu da ekleyin. Bunu yapraktan verin, onu sulamayla verin.
Amatör yetiştiricinin cevabı. Çok teşekkür ederim. Yarın hemen bu ilaçları temin edip bitkilerime vereceğim.
Muhtemelen o kişi attığının çok tehlikeli bir zehir olduğundan bile bihaber. Belki ertesi gün de domatesi koparıp yiyecek, çocuğuna evde yetiştirdim, sağlıklı domates diye yedirecek.
2 konuya dikkat çekmek istiyorum.
-Çok sevdiğim, çok bilgilendiğim bu sitede doğal ve organik tarım yöntemlerini ayırmak mümkün olamaz mı?
-Agaclar.net yöneticileri iyi bir şey yapmak isterken bir yandan da farkında olmadan amatörlerin zararlı ilaçlara yönlendirilmesine aracı olduklarının farkındalar mı?
Not: Amacım kesinlikle kimseyi kırmak, yermek değil. Yanlış anlaşılmamayı dilerim.