View Single Post
Eski 01-07-2020, 01:13   #37
derin35
Ağaç Dostu
 
derin35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2017
Şehir: izmir
Mesajlar: 502
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nisan18 Mesajı Göster
Merhabalar,
Ben de yeni konu acmak istemiyorum, inşallah yardımcı olabilecek birileri vardır. Bir suredir cam önündeki ciceklerimi saran sineklerden muzdaribim. Sanırım sirke sineği diye geçiyor, minikler. Surekli toprak icinden cikiyorlar ve sayıca çok fazlalar. Camda sineklik olmasına rağmen evin içine giriyorlar artık. Kisa sure önce de ayni durumu yaşadım ve komple topraklarini değiştirdim. Simdi yine aynı.. Korkumdan az az suluyorum toprak fazla nemli kalmasın diye ama bir çözüm bulamıyorum artık ben. Sirke+bulaşık deterjanı, saksı icine limon koymak, toprak uzerine sigara külü dokmek... Hepsini denedim kurtulamıyorum.. Ne olur yardım
Sinekler çok sinir bozucu olduğundan, bir an önce kurtulmak için okuduğumuz her yolu art arda deniyoruz. Bende aynı şeyleri yaşadım. Arap sabunlu su, 3 gün sonra sinekler azalmadı diye küllü su, 3-5 gün sonra başka bir uygulama, derken toprak hiç kurumuyor. Sineklerden kurtulmak isterken çoğaltabiliyoruz.

Özellikle poşet hazır topraklar, sineklerin çoğalması için çok uygun. Kışın neredeyse hiç kurumuyor. Üstten bir kaç santim kurusa da, saksının dibi çamur gibi.

Az suladığımı düşünürken bile, çok suladığımı fark ettim.

Kolay gelsin.

derin35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön