Merhabalar,
Bahçeme damla sulama kurmaya karar verdim. Bazılarımızın başına gelen benim de başlıma geldi. Anlaştığım tesisatçı bana malzemeyi aldırdı ve kayboldu. Günlerce telefonuma cevap vermedi. Ben de bu siteden öğrendiklerimle boruları döşeyip sistemi kurdum.
Aşağıda çizim ile de göstereceğim.
Arazi 4900 mt kare.
Üçgen şeklinde. Bir kenarı 150 mt bir kenarı 70 mt bir kenarı 130 mt. Dik üçgen sayılır.
Eğim yok sayılır, göz ile anlaşılmıyor. Ancak su terazisiyle bir kısmını ölçüp hesapladığım kadarıyla deponun olduğu yer diğer uca göre 50 cm filan aşağıda. ama depo zaten 220 cm yüksekteki tuvaletin üstüne koydum.
Çizimdeki yeşil çizgiler damla sulama boıruları (16lık)
Ağaç köklerine yakın ayarlı damlama başlığı taktım. 80 kadar ağaç var. Biraz da çiçek sarmaşık vs. Toplam 100 civarında damalam başlığı var.
Sistemi kurdum. Çalışıyor. Damlama yapıyor ama depoya yakın yerlerde damlama yapıyor. Yukarılara gittikçe ve damla sulama borularının uçlarında damlama olmuyor. Anlaşılan sistemin basıncı yetmiyor.
Bir paket hidrofor alıp depo çıkışına ekleyeceğim ama ne kadar basınç ihtiyacım var. Bunu nasıl hesaplayacağımı bilen yardımcı olacak olan var mı?