Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware
Doğal olarak ph seviyesini ayarlayabileceğimiz bir şeyler olmalı diye düşünüyorum. Mesela Amerika'da Turna Yemişi yetiştirilen yerlerde bunu nasıl sağlıyorlar? O kadar masraf edip para harcayıp her mevsim tekrar aynı seviyeye getirmeye uğraşmıyorlardır herhalde? Hektarlarca alanlarda üretim yapıyorlar...
Biraz internet üzerinden araştırma yapmak gerek diye düşünüyorum. Ben farklı konularla uğraştığım için henüz buna sıra gelmedi. Ama sağlıklı bir çalışma yapmak gerekiyor. Mesela bir ağaç ya da bir bitki türü dikilip o bitkinin toprağın asitlik/bazik olarak toprağa etkisi muhakkak olacaktır.
|
cranbery amerikanın kuzeyinde bataklıklarda doğal olarak yetişiyor. adamlar suda giden bot biçerdöver le hasad ediyor. yani ph sorunları yok. ortam asidik. meyvenın maliyeti neredeyse sıfıra yakın.
blubery kutuplarda doğal olarak yetişiyor gözünün görebildiği her yer yaban mersini . ayılar kışa hazırlık için kilolarca mersin meyvesi yiyorlar. zaten adıda ayı üzümü

)