Maşallah ne kadar güzel ve verimliler.. Elinizde olan fidanlarda dal olarak çoğaltabilirseniz ya da satıcı kişinin bilgilerini özelden atabilirseniz almak isterim. Bu sitedeki bir arkadaş 3 adet dal göndermişti. Tuttular çok şükür. Onların meyveleri kırmızı idi. Bakalım bu bitkiye ilgimiz artmaya başladı...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda
Komşumda olan biri kırmızı biri yeşil olarak gelen ancak ikisi de kırmızı çıkan bektaşi üzümü. Aradan geçen yıllar ile bir tanesi iyi bir gelişme gösterdiler. Birinden bir tane köklü dal aldım. Belki ondan belki yeteri kadar besin ve suyunu alamadığından diğerinden biraz küçük. Kendi bektaşilerime yapmadığım ilgiyi onlara gösterdim. Etrafını mümkün olduğu kadar yüzeysel olabileceğini okuduğum köklerine zarar vermemeye çalışarak iyi olanın etrafındaki ayrıkları ayıklayarak belledim. Her ikisine de birer kova yarısı toprak yarısı gübre ile organik madde miktarını artırmaya çalıştık. Daha önceki yıllara göre komşum sulamasını artırdığı için yere sarkan dallarını kaldırdığımızda ortaya çıkan sonuç aşağıda. Umarım başlarına bir şey gelmez.
Eklenti 710712
Eklenti 710713
|