Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A
Ben de tatlı mor patates filizlendiriyorum, kumlu toprak karışımı hazırlarken oranlar konusunda tavsiyeniz olur mu? Bir de İstanbul’da kum temini için tavsiye edeceğiniz adres varsa çok makbule geçer.
|
Sayın Ozlem A;
Umarım başarılı olursunuz. Ben dahil çoğu arkadaş sizin başarılı olmanızı ve mor tatlı patateslerin çoğalmasını istiyor.
Ben Almanya'da bulunan bir arkadaşıma özel olarak tatlı mor patates bulmasını istemiştim. O epey aradı ve İngiltere üzerinden Almanya'ya oradan da Türkiye'ye ve bana tohum olarak geldi. Üzerindeki yazılardan tohumların Çin'den geldiğini görünce hayal kırıklığına uğramıştık. Bir arkadaşıma gelen sınırlı sayıda tohumlardan verdim. Çıkan şey tam bir hayal kırıklığı. Düşündüğümüz gibi hiç ilgisi olmayan bir bitki.
Arkadaşlarımızdan gelen tatlı patateslerden çimlendirdiğimiz filizleri bayramda dikerim diye bahçeye götürmüştüm. Rainac arkadaşımıza da geçen yıldan minik çılız köklerden bir tane vermiştim. O da kışı ev ortamında öldürmeden yaşattı. Filiz aldı. Saksılara dikti. Onları da bir hafta önce bahçeye götürmüştüm. O geceki soğukta konteynir içine almama rağmen bizim tatlı patatesler kavruldular nerede ise. yaprakları buruştu. Ertesi gün sobası olan arkadaşın evine götürdüm. Sağolsun havalar biraz ısınana kadar baktı. Geri getirdim. Ölmeseler de tam olarak halen kendilerine gelemediler. Şimdi nasıl ürün alınır diye insan düşünüyor. Siz yedekte birkaç filizi saksı içerisinde evde tutun isterseniz. En azından başlayacak bir şey olsun.
Neyse tatlı olmasa da normal mor patateslerden bahçeye diktim. Geçen yıl küçük olmuşlardı. Belki bu yıl daha büyük yetiştirip tadına bakabiliriz.