Arkadaslar merhaba, daha once de fotografini paylasmistim. Yaklasik 2 senedir baktigim ve her sene cicek veren saglikli bir orkidem var. Yaklasik 3-4 hafta once orkidem ciceklerini dokmeye basladi, yapraklarinda da biraz yumusama oldugu icin ben de toprak degisimi ve kok temizligi yaptim. Bir kac curumus kok vardi bunlari budadim. Ayrica ana orkidemin kok bolgesinden cikmis iki ayri keiki vardi. Hazir toprak degisimi yaparken, bu keikilerden 4 tane kok ve 4 yapragi olan bir tanesini anneden ayirdim, digerini ana orkidede biraktim. Ayirdigim keiki ana orkidemin kok bolgesinin baya altlarinda oldugu icin bir parca ana bitkinin govdesinden de keserek ayirdim. Kesi bolgelerini de tarcinladim.
Ana bitkimin yumusayan yapraklari gun gectikce yavas yavas olsa da sertleserek canlaniyor. Ama ayirdigim keikinin gecen hafta en buyuk yapraklarindan biri sarardi ve dustu. Bugun baktigimda da bir diger yapragi oldukca yumusak oldugu icin koklerini incelemek istedim, ve bir tanesi haric diger tum koklerin curudugunu gordum. Curuyen kokleri steril bir makasla budadim ve ekteki fotografta da goreceginiz gibi sadece bir saglikli koku kaldi. Ama buna ragmen ortasindan yeni bir yaprak veriyor. (1 hafta once bu yeni yaprak yoktu) Boyutunu anlayabilmeniz icin bir kalem ile birlikte cektim gorselleri

Bu can cekisen keiki icin yapabilecegim bir sey var mi? Sizlerin degerli yardimina ihtiyacim var. Koklendirmek icin suda mi bekletmeliyim, tek kok ile hayata tutunur mu yoksa umut vadetmiyor mu

Simdiden degerli yorumlariniz icin tesekkur ederim.