Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akoman
yer desimi yapildiktan sonra sulamayi biraz daha ( cok degil ) fazla yapmaniz iyi oluyor bakin buda benim kurtardigim begonvil .Tum kilcal kokleri yok olmustu bir beyfendinin gul koklerine yaptigi kucuk kok budamasi denilen bir sey denemek istedim ilk basta ama cesaret edemedim sonrada bol sulu kumlu toprakla torfun karisimi bir topraga ektim begoyu (adi bego yani oyle dedik oyle kaldi  bego kaldi )aslina bakarsaniz ölücegini bile bile biz begoyu aldik yerinden ( yerinde bakilmiyordu suszdu gunesi butun gun aliyordu ve 3 aydan fazladir periodik olarak su verilme durumu ortadan kalkmisti apartmanin bahcesinde oldugu icin ) aldik aldigimizda kilcal koklere dikat ettik ama malesef kurtaramadik sadece ana kok kalmisti eh iste 11 gun gozunun icine baktik yasasin diye hepsi hikaye sevgi varsa isin icinde begolarda direniyorlar hayata:
yaklasik 11 gun onceki durumu buydu yapraklari porsumustu
yer degistiricegi icin direk gunese cikarmadim ve suyunu normal gerekenden biraz daha fazla verdim iste 11 gun sonra bizim bego iyilesti ve boyle oldu

|
Anneler gününde gelinimin hediyesi begonvil 15 gün sonra çiçeklerini döktü, yaprakları yumuşayıp kıvrılmaya başlamıştı. Araştırırken sizin tedavi şeklini gördüm ve uyguladım. Yaprakları kendine geldi gibi görünüyor. Umarım kurtarmışımdır begonvil imi. Şimdi çiçek açmasını bekliyorum. Teşekkür ederim size iyi ki yazmışsınız çözümünüzü.