View Single Post
Eski 17-06-2020, 10:18   #233
Asoo
/

Giriş Tarihi: 08-09-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Kötü görünmüyor. Beton dökmeden yapmanız çok iyi olmuş, bence. Sıkmayın canınızı.
Direklerin çevresindeki toprağı ıslatıp, tokmaklamanız gerekiyor. Canınız sıkıldıkça yapabilirsiniz. Yağmur mevsiminde direkler yatabilir. Özellikle eğimli tarafı sıkıştırıp, desteklemek gerek.

Yaklaştığınızda örme telin her yerde aynı gerginlikte olmadığı görünüyor. Bu benim canımı sıkmıyor pek.

Örme teli bağlamak için direkler arasına gerdiğimiz tel çok kötü oldu. Bu teli köşe noktalar arasında gerdirirken, oğlum çok fazla gerdirdiğimi söyleyip durdu.

Gerçekten ilk başta tam istediğim gibi oldu. 25 metrelik uzun kenar boyunca germe teli neredeyse hiç sehim yapmıyordu.

Birkaç gün sonra bu teller çamaşır ipi gibi sarktı. Şekil değiştirme sertleşmesi yüzünden çözüp yeniden bağlama şansım da yok.

Bu sarkıklığı gördükçe günler boyu acıyan ellerim geliyor aklıma. Boş yere uğraşmışız gibi oluyor.

Bir de internette bu işi adam gibi anlatan bir video bulamadım. Yakınlarda çit çeken de yoktu. El yordamıyla yaptık.

Biz tel işini bitirdik. En az 4 senedir dikilmiş direklere tel çekmeyen komşumuz aşka geldi, ne kadar arazisi varsa her yere tel çekti. Hatta hızını alamayıp amcasının oğlunun cevizliğini de hallediverdi. Şaka gibi 2 km nin üzerinde iş yaptı. Komşumun telleri kalem gibi. Böyle yazınca haset ettiğim sanılmasın gıpta ediyorum. Kendisini de çok severim.

Tokmaklama işini yaptık. Çukurları mümkün mertebe dar açtık. Kürek sapıyla iyice sıkıştırdık. Birkaç yağmur sonrası bir daha sıkıştırdık. 2 metrelik direklerin 60cm kadarı gömülü olduğundan yatma olacağını pek sanmıyorum.

Düzenleyen Asoo : 17-06-2020 saat 10:21 Neden: İmla.
Asoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön