Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogu41
Tesekkur ederim cevabiniz icin terasa alsam yazin sizce sorun olurmu peki cok gunes almasi veya yagmur almasi bir sorun teskil eder mi ? Cevabiniz benim icin onemli
Köklü diktim ilk saksisini catlatti 2.saksida dar gelmeye baslayinca baya bir buyuk.saksi aldim tek koktu kendi kendine cogaliyor acaba budasam mi bu kadar dali nasil tutuyor anlamadim
|
Teras harika olur, tam gün güneş çok sağlıklı ve güçlü büyümesini sağlayacaktır... Yalnız ilk bir hafta güneş süresini yavaş yavaş arttırmanız gerekir, çünkü güneşe alışmamış yapraklarda güneş yanıkları oluşabilir.
Fazla suyun akmasına izin veren bir toprak ve delikler varsa, yağmurun hiçbir zararı yok. Dediğim gibi, zaten suya, neme ve soğuğa karşı da dayanıklı bir tür.. Ben Adapazarı'nda saksılarımı kışın da balkonda tutuyorum, ayrıca bu türden bahçede, zemin toprağına dikili olarak da yetiştirdim... Zaten Karadeniz kıyısında Karasu ilçesinde deniz kenarlarında çok sayıda yetişiyor bu tür (zamanında insanlar dikmiş, yaz kış rahatça yaşıyorlar)...
Uzun dalları ortaya denk gelen budamanız görüntü açısından iyi olur... Uygun bir boğumlardan temiz bir bıçakla kesip ardından birkaç gün kesik yüzeyin kuruyarak kabuk bağlaması için dışarıda bekletin. Sonra bunları yine aynı saksıya dikip daha kalabalık bir görünüm elde edebilir ya da ayrı saksılara dikip çoğaltabilirsiniz..
Bu
opuntia türü çok dik büyümez... Biraz yükselince eğik ve yatay büyür ve saksının yanlarına doğru genişler... Kalabalık olduğunda daha hoş görünüyor...Bol şans..