View Single Post
Eski 14-06-2020, 00:37   #269
Dogu41
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-06-2020
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz Mesajı Göster
Bitkiniz çok dayanıklı bir opuntia türü, kolay kolay bir şey olmaz... Yani, soğuğa, neme, susuzluğa, aşırı suya, mantar hastalıklarına ve hatta unlu/pamuklu bit gibi parazitlere bile en dayanıklı kaktüslerden biri diyebilirim... Saksıdaki bitkileri köklü mü diktiniz bilemiyorum, ama köksüzseler bile, yapraklar toprağa girmiş durumdaysa köklenecektir... Yalnız bitkinizin daha çok güneş istediğini söyleyebilirim.. Mümkünse tüm gün yoğun güneşi seven bir bitki... Tam güneş alsa yaprakları çok daha kalın, kısa ve geniş olur... Güneş az geldiği için ince uzun büyüyor...
Bir de yapraklarda yer yer beyazlıklar görünüyor, resimden bir şey söyleyemiyorum ama unlu bitse onları temizlemeniz ve yok etmeniz iyi olur...
Unlu/Pamuklu Bit ile ilgili şu bölüme bakabilirsiniz:
http://www.agaclar.net/forum/dis-mek...ilar/10740.htm
Bol şans dilerim...
Tesekkur ederim cevabiniz icin terasa alsam yazin sizce sorun olurmu peki cok gunes almasi veya yagmur almasi bir sorun teskil eder mi ? Cevabiniz benim icin onemli

Köklü diktim ilk saksisini catlatti 2.saksida dar gelmeye baslayinca baya bir buyuk.saksi aldim tek koktu kendi kendine cogaliyor acaba budasam mi bu kadar dali nasil tutuyor anlamadim

Düzenleyen Dogu41 : 14-06-2020 saat 01:13
Dogu41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön