Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi grotgash
Sn.Arslanereli konu içinde yazdıklarınızın hepsini okudum ve samimi buldum gerçekten.öncelikle paylaştığınız için teşekkür ederiz.ayrıca bol kazançlar sağlamanızı dilerim.bu kadar zaman çok uğraşlar vermişssiniz ve halada veriyorsunuz.ben bu işe girmeyi düşünüyorum.daha doğrusu önce öğrenmeyi..size sormak istediğim şu : bu işe girmelimiyim buna değermi? çünkü bu iş için onlarca zaman onlarca para harcanacak.tecrübeniz olduğu ve de samimiyetinize inandığım için bu soruyu sordum.
|
Merhaba.
İltifatiniz için teşekkür ederim. Bence bu işe girmek için iki kriteriniz olmalı.
1. Bu işi asıl işiniz görüp evladiyelik bir üretim şirketi kurmak olarak düşünmelisiniz. Bunun için de bu işin asla ve asla uckagitcilarin bahsettiği gibi kolay olmayacağını otamasyon ısıtma sistem gibi zirvaliklarla değil tamamen tecrübe ve bilginizle yürüyeceğim bilmelisiniz. Zamanla ****** belli oranda otomasyon ve sistem kuracaksınız ama hepsinin arkasında insan ( işçi ) ve bütün işçilerin arkasında da siz olacaksınız. Tüm sistemi siz bilecek çıkacak sorunları öncelikle siz tamir etmeye çalışacaksınız. Bunun içinde zamanla kaynak işleri de elektrik işleri de motor ve tesisat işlerinden de anlayacaksınız süper bir usta olmasanız da o anlık aksayan sistemi çalışır hale getirecek kadar bilmek zorundasınız.
2. Bu iş zor bir iş karlı fakat zor. Zira en ufak bir hatanız telafisi zor bazen imkansız sonuçlar doğuruyor. Otamasyon veya bilgisayar destekli gibi süslü cümleler pek işe yaramıyor çünkü sistemin etraftan etkilenmeyecek kadar mükemmel yapacak paranız varsa zaten marul üretmeyi paranıza yazık. O kadar paranız olsa bile o sistemi işletecek işletme maliyetini yine de kurtarmaz. Dolayısıyla öyle süper dışarıdan tamamen izole bir sera zaten yapamayız. Bazı giderleri dogalina bırakmak zorunda kalıyoruz. Doğal koşullardan yararlanmak işin içine girince de otamasyon ise yaramıyor. İş yine size kalıyor. Her gün yeni bir bilgi öğrenecek sürekli kendinizi gelistireceksiniz.
Zorluklara katlanır ve sürekli kendimi geliştirin derseniz hiç durmayın ve bu işe girin. Zira 5 dönümden sonra maliyetiniz 35 kuruşa kadar düşüyor satış ortalamaniz 1.75-2 TL arasında oluyor y%500 kar hiçbir sektörde yoktur