View Single Post
Eski 12-06-2020, 04:05   #1429
azorka
Ağaç Dostu

azorka's Avatar

Giriş Tarihi: 05-06-2015
Selamlar,bu yazın keyfi bizim için sebze adaları oldu. Sayın Meyvelitepe ve ağaçlar.net üyeleri bize çok şey öğrettiler. Lakin eskiler ile uğraşmak çok zor. Adım adım harika giden çalışmalarımız nasıl baba ve amca çabasıyla estetikten yoksun bir alana çevrildi fotoğraflar ile göstermek istedim. Biz gönül kırmak istemediğimiz için sürece devam ettik. İşe tohum takasından edindiğim tohumlar ile başladık,tüm tohumlarım çok iyi oranda çimlendi. Hayalim 1,5 x 2,5 mt şeklinde adalar yapmaktı ama elimizde bulunan tahtalar 2x2 olduğu için adalarımızı kare yaptık. Eğer damlama sistemi çekmezsek zorlanacağımı biliyordum,diğer işlemler için de çok zorlandık. Seneye mutlaka genişlik en fazla 1,5 metre olacak. 1,90 boyunda olmam bile işe yaramadı gerçekten adaların içine girmemek için cambaz oldu. Buraya kadar hatalarımız olsa da güzel gidiyordu bakın sonrasında ne oldu. Bir gün bir geldik adaların dördü birleşmiş. "E buraya soğan ekeriz alan kaybetmeyelim". E ama hani adaydı bunlar? Nasıl dolaşacağız baba? Kenardan geçeriz ile geçiştirildik. Olayı tane tane anlattım,Meyvelitepe bloğunda bulunan sebze adaları ve sebze parkı konularının her birini en az 2-3 sefer okudum öğrendiklerimi aktardım ama nafile. Ertesi gün ne göreyim benim sebze adalarımın yarım metre ilerisinde eski çirkin tenekeler ve onların içinde biberler. Ben tadımız kaçmasın diye bahçenin tenekeli halini atmayacağım. Çünkü tüm tenekelere tüm engellemelere rağmen bahçemiz güzel oldu,sebze adalarımızda çok fazla domates türümüz çiçek açtı. Hala domates sulaması nasıl yapılır bilmiyoruz ama okuduklarımızı uyguluyoruz. Misal domatesin kök boğazını ıslatmadan nasıl sulanır aklımız almıyor,çünkü sebze adalarında damlama sistemi yoksa su kök boğazına elbet değiyor. Çok şey öğreniyoruz,öğrenmeye devam. Seneye tahtaların yerine çıkma kiremitleri istediğimiz boyutta kullanacağız,bahçenin girişine babalar ve amcalar giremez yazacağız. Bu yıl bizim için yetiştirdiğimiz domates türlerinden en iyilerini seçip tohumunu seneye hazırlayacağımız bir yıl olacak. 10-12 domates türü arasında seçim yapmak zor olacak.

Eklenen Resimler

Düzenleyen azorka : 12-06-2020 saat 04:12 Neden: anlatım bozukluğu
azorka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön