View Single Post
Eski 11-06-2020, 11:16   #1847
aydemiraydın
Ağaç Dostu

aydemiraydın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tillandsia Mesajı Göster
Erzurumda hobi amaçlı Yaban mersini yetiştirmek için farklı sitelerden jubile, misty berkeley, reka, sharp blue, pink lemonade, duke, sunshine blue ve blue crop çeşitlerini aldım. Toprak ph sı ve soğuklama isteğinin (özellikle kuzeyli çeşitlerde) önemli olduğunu biliyorum. Benim sorunum toprak pH'sı olabilir. Henüz su ve toprak pH'sını ölçmedim. Su kuyu suyu. pH metre sipariş ettim bu hafta gelecek. Ayrıca toprak pHsından örnek alıp Atatürk Üniversitesinde de analiz yaptırıp pH metremin doğruluğunu test edebilirim. Benim sorum şu: Bu başlık altındaki tüm yorumları okudum ama sirke ile toprak pH sının düşürülmesi hakkında bir şey göremedim. Yabancı sitelerde toprak ph'sını düşürmek için yaygın şekilde kullanılıyor. Ayrıca yine yabancı sitelerde kahve telvesininde toprak pH'sını düşürmek için toprağa eklenebileceği tavsiye ediliyor. Gerçi bu konu o hakkında çok fazla karşıt cevaplar var. Aynı çam iğnesininin toprak pH'sını düşürmediği konusundaki yazılar gibi. Bu konu hakkındaki fikirlerinizi merka ediyorum. Herkese sağlıklı ve bol meyveli bahçeler diliyorum.

satın aldığınız bazı bluebery çeşitleri güneyli , Erzurum un soğuna dayanamaz.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön