View Single Post
Eski 07-06-2020, 12:47   #1233
haracmezat
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-03-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ateşkaptan Mesajı Göster
Normal tarımda, topraktaki her türlü besine kolayca ulaşabilen bitki kökleri, suyu da uzun bir zaman aralığında temin edebimektedir. Bitki susuz kalıp, öleceğini hissedince çiçeğe döner ve devamını sağlayacak tohum üretimine başlar.

Ancak, topraksız tarımda devamlı besin verilmesi nedeniyle, bitkinin gelişip, çiçeğe gitmesi teşvik edildiğinden,

uzun süre su ve besinsiz kalan bitki gelişmesini sağlayamaz.

Kolay gelsin. Selamlar.
Cevap için teşekkür ederim.
Bir haftadan fazladır, biber ve çilekler de yaprak uçlarında yanma oluştu. Biber lerde sizin kullandığınız biber formulü çilek te hoagland formulü kullanıyorum. Biberin tds ölçümünde 1150 ppm çilek te 1250ppm geliyor. Ph ınıda ayarladım.

Benim formulde kullandığım demir şelatsız. Sürekli çöküyor. Tam konuya hakim olmamakla birlikte demirden şüphelendiğim için şelatlı demir aldım. Kutuda %8 demir ve %2 çinko olduğu yazıyor. Bu Ürünü kullanmak için formulde nasıl bir değişiklik yapmalıyım?

Örneğin 13.9 gr demir yerine bu üründen ne kadar kullanmalıyım? Kullandığım eski demir sülfatı kilo ile almıştım kaçlık olduğunu bilmiyorum. Tabi formulü için buda başka bir sorun herhalde?

Venus_V4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

haracmezat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön